Șansa primelor puncte

Stadion „D. Afonso Henriques”, Guimaraes, astazi, ora 22:05
Televizare:  PRO TV, DolceSport şi DigiSport
Echipe probabile:
Pacos: Degra – Tony, Ricardo, T. Valente, Lopes – Romeu, Andre Leao – R. Ribeiro, S. Oliveira, Bebe – Caetano. Antrenor: Costinha.
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico, Paraskevas, Momcilovic –Anton, Breeveld, Buleică, Distefano, Ciucur – Eric. Antrenor: Cristi Pustai.
Arbitrii: Aleksei Nikolaev -Oleg Ţelovalnikov şi Dmitri Mosiakin. Arbitrii suplimentari Vladimir Kazmenko şi Aleksandr Egorov. Rezervă Maksim Gavrilin (toți Rusia).
Delegat UEFA Zoran Cvrk (Croația), observator de arbitri Leslie Irvine (Irlanda de Nord).

 

Grupa E a Ligii Europa aduce la start duelul echipelor cotate cu a doua șansă, Pacos de Fereirra și Pandurii Târgu Jiu, ambele venind după o înfrângere în fața Fiorentinei, respectiv a lui Dnepr. Disputa de la Guimaraes se anunță a fi astfel decisivă, eventuala învingătoare având șansa unui nou început în lupta pentru o primăvară europeană.

Pandurii au șansa să revină în atenție după rezultatele negative înregistrate în Liga I și în Europa League. Trupa lui Pustai a ajuns din nou pe pământ lusitan, acolo unde, în urmă cu doar o lună de zile, scria istoria, obţinând cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificarea în grupele Europa League. De această dată, „terenul de joacă” nu va mai fi Braga, ci Guimaraes, iar adversara Pacos Ferreira, aflată deocamdată în suferință după eșecul cu Fiorentina, dar mai ales după debutul foarte slab din campionatul portughez.

„Avem nevoie de un rezultat bun”

Sesizând faptul că meciul cu Pacos nu îi prinde deloc pe elevii lui Cristi Pustai în cea mai bună formă, președintele C.A. al clubului Pandurii, Marin Condescu, speră ca revenirea pe pământ lusitan să-i „restarteze” pe componenții echipei gorjene. Condescu pare să meargă pană la capăt pe varianta „Pandurii în primăvara europeană”: „E timpul să ne revenim, iar din Portugalia nu avem decât amintiri plăcute. În plus, noi tot timpul am evoluat mai bine în deplasare, în ultima dintre ele, la Braga, obținând și calificarea din grupele Ligii Europa. De aceea cred că suntem în stare să obținem un rezultat bun și cu Pacos, iar asta ne-ar descătușa. Eu am mai si spus, Pandurii are șansa ei la a se califica dincolo de grupe. Va fi greu, dar nu imposibil. Cei ce nu îndrăznesc să viseze, nu pot să trăiască decât în trecut, iar noi vrem sa trăim în prezent, gândindu-ne deja la viitor”. Ceva mai precaut în declarații se arată tehnicianul Cristi Pustai, care admite că va avea o misiune foarte dificilă astăzi, cu Pacos de Fereirra. Principalul de pe banca gorjeană admite însă că echipa care va pierde disputa de la Guimaraes va ieși definitiv din cărțile calificării mai departe de faza grupelor: „Ne așteaptă un joc destul de greu, chiar dacă Pacos nu traversează o formă prea bună, dar la fel putem spune și despre noi. Este, dacă vreți, duelul echipelor care pornesc cu șansa a doua în această grupă, așa că orice rezultat este posibil acum. Noi avem nevoie de un rezultat bun, la fel și Pacos, sa vedem cine va lua punctele sau punctul. Cred că cine va face cele mai puține greșeli, cine se va dovedi mai inspirat, acela se va impune. Pentru noi va fi cu atât mai dificil, cu cât Matulevicius se pare că nu este apt pentru a intra din nou în teren, deci avem o mare pierdere în atac. Sper să nu se cunoască prea mult asta, iar cei care îl vor înlocui să dea totul pentru a obține un rezultat pozitiv”.

Pacos, săracă în victorii, în Europa

În ultimele patru partide oficiale, Pandurii Târgu Jiu are doar o singură victorie, în vreme ce Pacos de Fereirra a obținut un rezultat pozitiv (în chiar ultima etapă de campionat), după opt jocuri în care nu mai reușise victoria (șapte eşecuri la rând, trei în Europa şi patru în campionat, plus o remiză). Cert este că, în prima ligă din Portugalia, Pacos nu a scăpat de ultimul loc în clasament, în ciuda primei victorii din acest sezon, 4-3 la Maritimo Funchal! Cu doar 4 puncte din 6 meciuri, „galben-verzii” rămân ultimii în SuperLiga portugheză. Din cele 9 partide desfășurate până acum în cupele europene, Pacos de Fereirra a contabilizat 6 eşecuri. Singura victorie a lusitanilor a fost un 1-0 cu Zimbru Chişinău în 2009, în preliminariile E.L.

 

Clasament

L    Echipa    V    E    Î    Gol.    Pct.
1    Fiorentina    1    0    0    3-0    3
2    Dnepr    1    0    0    1-0    3
3    Pandurii    0    0    1    0-1    0
4    Pacos de Ferreira    0    0    1    0-3    0

Program etapa a doua

Pacos de Ferreira    –    Pandurii
Dnepr    –    Fiorentina

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad