„Şanse sunt foarte mici, trebuie să avem aceeaşi evoluţie ca la Tel Aviv”

Deşi rezultatul din primul meci cu Sporting Braga fost o deziluzie, cei de la Pandurii îşi mai păstrează ceva speranţe pentru o calificare în grupele Europa League.

Deşi meciul de la Cluj, cu Braga, este deja istorie, tehnicianul Pandurilor, Cristi Pustai, a încercat să facă o scurtă radiografie a disputei pierdute la limită, scor 0-1, în faţa lusitanilor. Pustai a dorit să explice cu acest prilej de ce a ales să joace, în premieră, cu 5 fundaşi, dintre care 3 apărători centrali: „Braga aduce rapid 3 jucători în zona centrală, aşa că este normal să te aperi în 7, fundaşi plus cei doi închizători. Am încercat să blocăm echipa adversă prin aducerea a trei fundaşi în zona centrală jucând cu da Silva, Mamele şi Paraskevas. Braga este o echipă ofensivă care dezvoltă multă viteză în zona laterală. A venit acea greşeală, până atunci am închis bine culoarele spre poarta noastră. În prima repriză, jocul a funcţionat bine, oaspeţii nu şi-au creat ocazii de gol. Ba mai am avut şi noi ocazii, dar nu le-am fructificat, o ocazie mare, dar portarul advers a scos mingea. E adevărat, am primit gol pe o greşeală în defensivă, care a schimbat soarta întâlnirii”.
Principalul de pe banca gorjeană a apreciat doar efortul făcut de compartimentului său  ofensiv, chiar dacă ineficienţa din faţa porţii adverse a făcut diferenţa: „Ne-am creat multe ocazii, atât la 0-0, cât și la 0-1. Atâta putem, încercăm să fim mai buni de la meci la meci. Când ratezi din 2 metri, din 4 metri, e greu să învingi. E greu să antrenezi acest fel de lucruri. Suntem periculoşi în atac, dar nu reuşim să marcăm, din păcate”, a precizat Pustai.

Speră să se repete istoria

Având ca prim rezultat un eşec în disputa cu lusitanii de la Sporting Braga, tehnicianul pandurilor nu renunţă totuşi la lupta pentru un loc în grupele Europa League. Atât banca tehnică, cât şi conducerea grupării de fotbal gorjene, speră într-o revanşă în partida retur de la Braga. Preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu, chiar îi încurajează pe elevii lui Pustai: „Un rezultat de egalitate era echitabil în primul meci. Ştiu că Braga este o echipă valoroasă, care vine dintr-un fotbal puternic, joacă an de an în Champions League sau în Europa League. Dar noi o să ne luptăm la Braga pentru calificare, credem în şansa noastră, suntem optimişti. Trebuie să lupţi pentru şansa pe care o ai”. Cât priveşte opinia tehnicianul Cristi Pustai despre returul de la Braga, acesta este hotărât să meargă până la capăt, deşi admite că va fi extrem de dificil: „Şanse sunt foarte mici, mai ales că am primit gol şi am fost învinşi acasă. Aşa că în retur trebuie să dăm gol, doar aşa ne-am putea califica. Trebuie să avem aceeași evoluție ca la Tel Aviv. Şi atunci aveam şansa a doua şi ne-am calificat”, a punctat antrenorul pandurilor. Pandurii Târgu Jiu îşi leagă ultimele speranțe de jocul de joia aceasta, din Portugalia. Duelul cu Braga va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, joi, 29 august, de la ora 22:30.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad