Săracii profesori bogați! Top 3 cei mai avuți universitari de la UCB


Veniturile salariale au fost întotdeauna un motiv de nemulțumire pentru cadrele didactice. Dacă un profesor suplinitor se plânge pentru un salariu care se încadrează în jurul sumei de 600 de lei, o sumă cu care greu te poți întreține, lucrurile stau altfel atunci când vine vorba despre profesorii universitari. Aici discuțiile se învârt în jurul numărului de terenuri intravilane, case sau apartamente deținute, conturi în bănci și salarii consistente.

În cazul profesorilor universitari sumele încasate lunar nu constau doar în veniturile salariale. Foarte mulți dintre cei care le predau studenților, încasează venituri substanțiale din proiecte structurale POS-DRU.

Moise Bojincă, printre cei mai avuți

Chiar dacă nu se ridică la nivelul profesorilor din universitățile mari din țară, profesorii Universității ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, se pot lăuda cu averi de invidiat. De exemplu, rectorul UCB, Moise Bojincă, este proprietarul unei mici averi în comuna Peștișani. Acesta deține aici două terenuri intravilane, un teren agricol ș un teren forestier. În declarația sa de avere apar de asemenea, un apartament în municipiul Târgu Jiu, un spațiu comercial în Peștișani dar și două case în aceeași localitate, dintre care una trecută pe numele fiului său. Pe numele rectorului sunt trecute și două autoturisme, una marca Renault dobândită în anul 2006 și una marca Solenza dobândită în anul 2003. Moise Bojincă mai deține și un tractor. Acesta figurează, de asemenea, cu un împrumut în valoare de 102.000 lei, scadent în anul 2031 dar și cu venituri în valoare de 2.500 de lei survenite în urma cultivării terenului agricol sau a creșterii păsărilor și animalelor.
Declarația de avere a rectorului UCB nu dezvăluie veniturile salariale pe care le încasează lunar acesta, dar declarația de avere a fostului rector, dezvăluia că această funcție îi aduce anual ocupantului peste 76.000 de lei, la aceste venituri adăugându-se și alte zeci de mii de lei venite din contracte de cercetare științifică

Decanul Luminița Popescu, două case, un apartament și un Audi

Printre cei care au pus ceva la ciorap de-a lungul anilor, se numără și decanul Facultății de Inginerie din cadrul UCB, Luminița Popescu. Potrivit declarației de avere, aceasta este proprietara a patru terenuri, două în Târgu Jiu și două la Runcu, precum și a două case și un spațiu comercial în Târgu Jiu, dar și a unui apartament în București, cumpărat în anul 2011. Decanul se poate mândri și cu un autoturism marca Audi, fabricat în anul 2005.
Pe declarația de avere a Luminiței Popescu apar și câteva împrumuturi bancare, unul de 9.000 de lei, unul de 37.500 de lei și unul de 53.400 de lei, ambele scadente în anul 2016, precum și unul în valoare de 46.075 euro, scadent în anul 2026.
Printre cei mai avuți dintre profesorii UCB se numără și decanul Cornelia Tomescu-Dumitrescu. Aceasta este deținătoarea unui teren intravilan în zona Novaci-Rânca,  a două apartamente în Târgu Jiu, achiziționate în anul 2003, a unei case de vacanță în Novaci-Rânca construită în anul 2010 împreună cu soțul său și a unui ATV fabricat în anul 2008.


Categoria: Politică

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad