Scandal la Spitalul Județean din cauza doctorului Pătrășcoiu

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu verifică acuzaţiile de malpraxis pe care o familie din Băleşti i le aduce unui medic de la Secţia Ginecologie. Ieri, la unitatea medicală au făcut scandal bunicii bebelușului decedat, motivul fiind atitudinea medicului Pătrășcoiu, care le-a vorbit urât aparținătorilor.

Familia Mogoș, din Târgu-Jiu, a așteptat opt ani pentru a avea un copil, dar bebelușul lor a decedat la naștere. Medicul Viorică Tabacu este cel care a asistat-o sâmbătă pe tânără mamă să aducă pe lume o fetiţă, care a decedat, fiind asfixiată de cordonul ombilical. Ginecologul Tabacu nu a dorit să comenteze cele întâmplate sâmbătă, iar familia dă vina pe el, acuzându-l de malpraxis. Cătălin Mogoş, tatăl bebeluşului decedat, a declarat a făcut plângere la Colegiul Medicilor şi la poliţie. „Nu au făcut nimic pentru a ne salva acest copil. Nici nu s-au uitat la noi şi nici nu ne-au spus ce s-a întâmplat. Domnul doctor care a condus intervenţia este cel care mi-a omorât copilul. Aşteptam acest copil de opt ani. Când am venit aici, totul era OK, inima bătea, copilul mişca, nimeni nu a vorbit de nicio problemă. Seara, la 22.00, au venit la noi şi au spus că a murit copilul. Îl ţineau într-o pungă de plastic de parcă ar fi murit o pisică. După incident, i-am cerut medicului Tabacu să nu se mai ocupe de soția mea, ea nu suportă să îl vadă, se simte foarte rău sufletește. Medicul a fost de acord, așa ne-a spus și conducerea spitalului, însă azi dimineață ne-am trezit că șeful secției Ginecologie, Pătrășcoiu, nu vrea să lase alt medic să se ocupe de soția mea. Chiar i-a vorbit foarte urât, obscen, cumnatei mele. Se poartă foarte urât. Nu așa se comportă un medic“, a declarat Cătălin Mogoş. „Ni s-a spus verbal doar că bebelușa a decedat prin asfixiere, nu a avut alte probleme, a avut ombilicul după gât și a murit. O așteptam de opt ani de zile!”, a spus, plângând, bunica nou-născutului decedat. „Vrem să știm de ce a murit copilul, de ce nu au avut grijă de ea. Fiica mea a mers la medic mereu pe perioada sarcinii, nu au fost probleme”, a spus tatăl femeii căreia i-a decedat copilul.

Doctorul Pătrășcoiu nu-și ascultă șefii

Deși directorul adjunct al unității medicale, doctorul Cristina Căliman, i-a spus medicului Dumitru Pătrășcoiu să schimbe medicul curant al doamnei Mogoș, acesta nu a ascultat-o și mai mult, potrivit membrilor familiei îndurerate, le-a vorbit acestora urât. A fost nevoie să intervină managerul privat al spitalului pentru ca ginecologul Pătrășcoiu să facă ceea ce i se spusese și ceea ce dorea familia. „Am sunat pe secție, am vorbit cu domnul doctor șef de secție și mi-a spus că va rezolva. Din păcate a fost nevoie să intervin, după ce familia mi-a făcut o sesizare. În ceea ce înseamnă ancheta privind cazul Mogoș, se vor analiza toate aspectele. Comisia de disciplină de analiză a cazului este întocmită de luni, 16 septembrie, și sunt foarte interesat de rezolvarea acestui caz, de elucidarea lui”, a spus Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Categoria: Eveniment

Tags: , , , ,

Commentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. geo says:

  patrascoiu e un taran coclit si vulgar, un spagar nesatul, ca de altfel toti astia de la nasteri, daca nu le dai bani cand intri in spital nu se uita la tine iar daca patesti ceva e vina ta nu a lor – niste nenorociti!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0

 2. gorjan says:

  Sunt de acord cu Geo,mai putin la meserie!Nefiind specialist dar traind de ceva ani in urbe-inclusiv pe vremea raposatului-ca meserias ,numai de bine!Nu stiu daca cei doi trebuie sa i dea sfaturi in meserie dr. Patrascoiu.

  Thumb up 0 Thumb down 1

 3. Elena says:

  Asta nu-i decat inceputul , asteptati sa vina timpul pensionarii alor de-ai ca Viorica si sa ramanem pe mana tinerilor scoliti la scoala Androneascai si sa vedeti atunci medicina !!!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1

 4. alexa says:

  Cred ca a venit timpul ca “stimabilul”domn doctor Patrascoiu,sa plece nu numai din spital dar si din medicina. Este inadmisibil cum vorbeste cu pacientii,are un vocabular obscen,vulgar ,tateaza femeile de parca toate ar fi venit de pe centura si nici atunci nu ar avea dreptul sa vorbeasca in felul acesta.Sa nu uite ca spitalul nu este “proprietatea “lui ,este platit din banii nostrii si ar trebui sa tina cont de asta.

  Thumb up 1 Thumb down 1

 5. Pe 22 decembrie 2012,nevasta mea trebuia sa nasca prin cezariana,era insarcinata cu doua fetite gemene,am mers la consultatii la acest MILOG de doctor,pe nume TABACU,din luna a sasea a nevestei,mergeam la consultatii luna de luna pina la nastere adica pina pe 22.12.2012,de fiecare data imi zicea caci totul va fi bine,atunci dupa multe insistari si dupa multe telefoane,seara pe la ora 18 a dus nevasta mea in sala de operatie,totul a durat 3 ore,cind a iesit din sala nevasta mea plingea,am intrebat-o ce are de ce plinge si cum se simpt fetitele noastre,atunci mi-a spus ca din pacate una dintre fetite se nascuse moarta,problema este caci murise cu 4-5 zile inainte,se innecase cu lichid,va dati seama ce se putea intimpla cu sotia mea daca nu insistam sa o opereze atunci,el voia sa o mai lase doua zile,daca acceptam totul era prea tirziu,pierdeam tot nu numai o fetita,pierdeam si fetele si nevasta…asta sete doctorul VALERICA TABACU,apropoo mi-a luat si banii de operatie asa cum se procedeaza dar DUMNEZEU nu doarme,vad ca nu bate cu parul,bate cu anul…e cu ochii numai la buzunar dupa bani…eu am ramas cu o fetita si cu nevasta,dar cine nu are noroc de gemene ce se fac…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. rez says:

  @ Elena:
  nu-i nicio problema, mergeti sa va tratati in Occident daca nu aveti incredere in medicii romani.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad