Scenariu sumbru pentru FNME!


Dacă sindicatele componente nu vor sprijini financiar federația, sindicatul majoritar din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-ar putea destructura.

Federația Națională Mine Energie este pe marginea prăpastiei din cauza problemelor financiare. Această situație ar putea face ca unele sindicate din FNME să se retragă, lucru ce ar duce practic la destrămarea federației sindicale conduse de Marin Condescu. Liderul de sindicat al Carierei Peșteana, Dan Pârvulescu, precizează că totul ține numai de sindicatele componente: „FNME reprezintă o asociere benevolă a sindicatelor. Dacă acestea vor ca federaţia să reziste, o vor ajuta; dacă nu, nu. Federația Națională Mine Energie nici nu poate exista fără sindicatele miniere și energetice din România. Dacă aceste sindicate vor refuza să ajute cu bani FNME, se poate ajunge la destructurarea totală a mișcării sindicale”, a declarat Dan Pârvulescu. Sindicalistul de la Peșteana susține că sindicatele nu-şi doresc ca FNME să se destructureze, totul depinde însă de deciziile care se vor lua în organele de conducere colective. „Vom vedea ce se va întâmpla în funcţie de cât de gravă este situaţia financiară a federației. Până acum nu și-a manifestat niciun lider de sindicat dorința de a părăsi Federația Națională Mine Energie. Știu că situația financiară este foarte grea. Dumnezeu știe ce se va întâmpla”, mai spune Dan Pârvulescu.

Crețan le trântește ușa-n nas sindicaliștilor compromiși

Liderul Federației Univers se laudă că el nu are probleme financiare la sindicatul pe care îl reprezintă. „Din punctul meu de vedere, fiecare membru decide cărui sindicat îi plătește cotizația ca să-l reprezinte. Eu n-am avut probleme în a colecta banii de la membri. Nu primim în organizația noastră sindicală oameni sau lideri de sindicat compromiși, mă refer la cei apropiați președintelui FNME, Marin Condescu. Numărul oamenilor care vin în Federația Univers este în creștere”, susține vicepreședintele Federației Univers, Constantin Crețan.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ! says:

    La puşcărie cu liderii corupţi

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad