Schimb cultural multilateral la Mănăstirea Tismana

Asociația Centrul International pentru Artă și Creație „Constantin Brâncuși” desfășoară, în perioada 24-30 iulie, la Tabăra Sf. Nicodim de la Mănăstirea Tismana, proiectul cu tema „My Culture – Your Culture – Our Culture”.

Proiectul este un schimb cultural multilateral care se desfășoară prin programul „Tineret în Acțiune”, program al Uniunii Europene care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. Acest schimb cultural reunește 32 de participanți: 25 de tineri, 5 lideri de grup, un manager și un asistent de proiect. Participanții la acest proiect sunt din România, Turcia, Italia, Portugalia și Ungaria. „Scopul acestui schimb multicultural este acela de a oferi participanților oportunitatea de a experimenta, împărtăși și învăța despre alte culturi, obiceiuri și tradiții. Tinerii vor experimenta, pe perioada proiectului, diversitatea culturală de care dispune fiecare țară implicată în proiect, prin aceasta învățând să accepte diferența într-un fel constructiv și creativ”, susține Oliviu Arsenie, managerul proiectului. Pentru a atinge obiectivele proiectului, toți cei prezenți vor vizita puncte de interes turistic cu caracter cultural, vor desfășura sesiuni de prezentare și dialog, vor participa la ateliere de lucru unde vor experimenta și/sau dezvolta abilități artistice în arta picturii, sculpturii în lemn și a olăritului. Pentru a depăși barierele interculturale, se vor pune în practică jocuri interactive cu caracter cultural, menite să creeze prietenii în rândul tinerilor prezenți.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad