Schimbarea lui Alexandru Braia a pus pe jar USL Gorj!


Schimbarea liberalului Alexandru Braia din fruntea Carierei Peșteana a stârnit nemulțumiri mari printre liderii PNL Gorj.

Primarul liberal al orașului Rovinari a criticat în nenumărate rânduri conducerea Complexului Energetic Oltenia, după ce Alexandru Braia a fost mutat de la EMC Rovinari la EMC Roșia și ulterior la Cariera Peșteana. Acum, Dorin Filip reacționează din nou după ce singurul director liberal pe care peneliștii îl mai aveau în minerit a fost schimbat din funcție. „Nu îmi vine să cred că se procedează așa. Consider că, schimbând oamenii, din profesioniști să pui pe criterii politice, este un lucru destul de grav pentru companie, se merge spre o cale greșită. Nu e posibil ca oameni cu experiență de 30-40 de ani în minerit să fie epurați politic. Ce vor să facă, să păstreze doar culoarea lor în funcții de conducere? Cred că domnul manager nu știe despre schimbarea lui Alexandru Braia, sper că va remedia această problemă”, a declarat vicepreședintele Partidului Național Liberal Gorj, Dorin Filip.

Filip: USL nu mai funcționează de mult la Gorj

Dorin Filip este vehement în ceea ce privește funcționarea Uniunii Social Liberale în județul Gorj. „Părerea mea este că Uniunea Social  Liberală nu mai funcționează de mult la Gorj sau, dacă funționează, funcționează doar de fațadă. Nu funcţionează în interesul gorjenilor, deşi aceştia au votat în număr foarte mare această formaţiune politică. Gorjenii au crezut în USL, speră că este spre binele lor, dar Uniunea Social Liberală se pare că este împotriva gorjenilor. Știți bine că județul Gorj este roșu, dar să nu uite că nu au câștigat singuri alegerile. Oamenii nu au votat PSD-ul , au votat USL-ul”, afirmă Dorin Filip.

Dian, la discuții cu Cârciumaru și Călinoiu

Președintele Partidului Național Liberal Gorj cataloghează și el ca fiind epurare politică demiterea lui Alexandru Braia din funcția de director al Carierei Peșteana. Dian Popescu este de părere că lui Alexandru Braia nu ar fi avut ce să-i reproșeze, din punct de vedere profesional, șefii săi din conducerea Complexului Energetic Oltenia. „Din păcate, se fac epurări politice în USL. Aș fi înțeles dacă Alexandru Braia nu ar fi avut rezultate bune din punct de vedere managerial,  dar când este schimbat doar pentru că este membru PNL, asta nu înseamnă decât că e epurare politică. Voi avea cu siguranță în aceste zile o discuție cu Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu pe această temă. Din punct de vedere instituțional, USL-ul a funcționat și funcționează, există într-adevăr derapaje ale anumitor persoane care nu știu dacă au girul conducerii Partidului Social Democrat. După discuțiile cu conducerea PSD, voi ține o conferință de presă”, comentează Dian Popescu.

Călinoiu nu e de acord cu Filip: USL funcționează la Gorj

Președintele executiv al Partidului Social Democrat este de partea managerului Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel. Ion Călinoiu este convins că schimbările din minerit s-au făcut pe criterii de performanță. „Laurențiu Ciurel a fost desemnat manager în urma unui concurs, n-a fost numit politic. Am spus clar că Uniunea Social Liberală nu va politiza domeniile de activitate. Laurenţiu Ciurel trece cu bine peste perioada grea în care se află Complexul Oltenia. Uniunea Social Liberală nu este la cumpănă, să nu exagerăm. Nu este vorba de așa ceva. Dacă primarul Dorin Filip este supărat, este supărat degeaba. Nu este nicio problemă în USL Gorj; la PSD sunt nemulțumiți, dar asta e situația”, a  declarat Ion Călinoiu.


Categoria: Politică

Tags: , , , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. energetician says:

    LUATI-VA DE MINA DE MINA TOTI ,SA NU UITATI SA VA LUATI SI DIRECTORII DE LA C.E.O -SI DUCETIVA FRATILOR UNDEVA SA NU MAI AUZIM DE VOI . RUSINE ,RUSINE – IMI ESTE SILA CA AM MERS LA VOT SI V-AM VOTAT .ORDINARILOR

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad