Schimbări în pachetul de bază al serviciilor medicale

Începând cu data de 1 februarie 2014, românii vor beneficia de un nou pachet de bază pentru serviciile medicale. Astfel, potrivit noilor reglementări, gravidele vor fi monitorizate din primul trimestru de sarcină şi până la naştere; de asemenea, pachetul de bază va garanta 8 consultaţii făcute de medicul de familie, toate investigaţiile şi tratamentele vor fi asigurate gratuit de la luarea în evidenţă până la o lună după naştere, iar pacienţii aflaţi în stadiul terminal vor fi trataţi gratuit.
În ceea ce privește vizitele la medicul de familie, se vor face consultații preventive o dată pe an pentru copiii între 4 și 18 ani, se vor face două consultații succesive pentru persoanele între 18 și 39 de ani o dată la trei ani, iar pentru cei peste 40 de ani se vor face trei consultații pe an.

Nu vor mai fi internații pacienții care suferă de pneumonii virale

Pachetul de bază va garanta patru consultaţii pentru faza cronică a bolii şi două consultaţii (iniţială şi de control) pentru faza acută. În cazul pacienţilor diagnosticaţi cu tumori maligne, pachetul de bază va asigura o consultaţie la fiecare două luni într-o policlinică, efectuarea tratamentelor şi investigaţiilor necesare în cadrul Programului Naţional de Oncologie. De asemenea, bolnavii vor avea dreptul la 82 de analize şi proceduri medicale, cum ar fi colonoscopii, biopsia de col uterin, tratarea fracturilor şi a luxaţiilor.
Pacienţii care se vor interna în spital pentru o zi vor beneficia de radioterapie, chimioterapie, dializă şi intervenţii chirurgicale care nu necesită o internare mai mare de 24 de ore, iar cei care suferă de pneumonii virale, diabet de tip 2 necomplicat, ateroscleroză cerebrală, astm, ulcer necomplicat, hepatită alcoolică şi pancreatită alcoolică, hepatitele virale tip B şi C fără complicaţii sau fracturi multiple de coaste nu vor mai fi internați.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad