Schimbările bruște de temperatură au crescut numărul virozelor

Schimbările de temperatură le dau bătăi de cap gorjenilor. Trecerea bruscă de la temperaturi de peste 32 de grade la temperaturi cu 15-20 de grade mai mici le creează acestora probleme de sănătate. Potrivit specialiștilor, organismul se adaptează greu la astfel de schimbări de temperaturi, iar acest lucru poate  determina diferite afecțiuni, în special viroze.

Fluctuațiile de temperatură au crescut numărul de viroze respiratorii înregistrate de medicii gorjeni. Specialiștii recomandă ca în această perioadă să fie evitate locurile aglomerate, să se consume lichide calde, iar vestimentația să fie una adecvată acestei perioade.
Începând cu luna noiembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj va începe monitorizarea cazurilor de viroze înregistrate de medici. ,,Din datele furnizate de către medicii de familie, avem deja înregistrate cazuri de viroze. Cei care prezintă aceste simptome sunt copiii și tinerii. Noi vom începe monitorizarea strictă a acestor cazuri în luna noiembrie, la fel ca în anii trecuți. Sfatul nostru este ca cei care au aceste simptome să consulte un specialist și să nu se trateze după ureche”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Vreme frumoasă în următoarele două zile

Potrivit meteorologilor, târgujienii vor avea parte de vreme frumoasă în următoarele două zile. Astfel, astăzi, la Târgu Jiu, termometrele vor indica maxime de 19 grade Celsius, iar cerul va fi senin pe tot parcursul zile, urmând ca și mâine să se înregistreze aceleași condiții.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad