Şcoală gimnazială în Olt pentru fetele sărace din judeţul Gorj

Începând cu anul şcolar 2013-2014, sub patronajul Mitropoliei Olteniei, aşezământul ;ănăstire Buna Vestire (din Grădinari – judeţul Olt) a înfiinţat Şcoala Gimnazială Buna Vestire din Grădinari, care este o instituţie de învăţământ destinată fetelor atât din judeţele Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea, cât şi din celelalte regiuni ale ţării.

 

Şcoala de Fete „Buna Vestire” din Grădinari este o instituţie de elită care urmăreşte să dea posibilitate elevelor care au absolvit clasa a IV-a şi doresc să se înscrie aici în clasa a V-a să-şi dezvolte aptitudinile intelectuale şi practice în domenii diverse, în special matematică şi arhitectură. Concomitent cu pregătirea de bază, elevele vor avea posibilitatea să urmeze cel puţin patru cursuri de pregătire pentru viaţă: bucătărie, patiserie, croitorie şi infirmerie. Elevele acestei şcoli, provenite din familii sărace şi fetele orfane, sunt scutite de orice taxă administrativă şi școlară, toate cheltuielile urmând a fi suportate de către Fundația Buna Vestire (a Mitropoliei Olteniei). După terminarea studiilor liceale, absolventele sărace şi orfane vor fi de asemenea sprijinite să continue studiile la facultăţi de profil, potrivit aptitudinilor şi dorinţelor lor. Cheltuielile de școlarizare, în aceste instituţii de învăţământ universitar, vor fi suportate de Fundaţia Buna Vestire. „Şcoala Gimnazială «Buna Vestire» va fi o şcoală de excelenţă, pentru că acolo avem în vedere să se acorde servicii educaţionale, dar în acelaşi timp şi servicii de îngrijire de cea mai bună calitate pentru aceste fete. Elevele care vor fi selectate pentru a învăţa acolo au la dispoziţie absolut toate condiţiile, pe de o parte educaţionale, potrivite unei bune pregătiri, iar pe de altă parte au la dispoziţie toată baza necesară pentru dezvoltarea lor armonioasă din punct de vedere moral şi psihologic. În acest fel, un copil poate să progreseze din punct de vedere intelectual, dar şi moral şi psihologic, având la dispoziţie toate aceste condiţii: o infrastructură educaţională necesară şi un corp profesoral foarte bine selectat”, a declarat părintele Adrian Stănulică, consilier social al Arhiepiscopiei Craiovei.

Fetele sărace vor avea întâietate

Şcoala de Fete «Buna Vestire» este condusă de un corp profesoral de elită, recrutat după criterii morale şi profesionale. Disciplinele, considerate de bază, vor avea titulari cu masterat sau doctorat în ştiinţa respectivă, cadre didactice cunoscute ca personalităţi în domeniu. În cadrul şcolii, elevele vor avea posibilitatea să înveţe şi trei limbi străine cu profesori calificaţi (engleză, franceză, germană) şi vor avea posibilitatea să scrie în revista şcolii. Fetele care vor studia la Şcoala Gimnazială din Grădinari vor avea manualele şi restul rechizitelor asigurate, vor beneficia de găzduire gratuită, care va fi asigurată de Fundaţia Buna Vestire (a Mitropoliei Olteniei). Criteriul de bază pentru admiterea la şcoală este acela ca fetele care vor dori să studieze aici să provină din familii dezavantajate social. Persoanele interesate de mai multe informaţii despre Şcoala Gimnazială «Buna Vestire» din Grădinari pot accesa site-ul unităţii de învăţământ, www.colegiul-bunavestire.ro, unde pot găsi de asemenea şi formularul de înscriere. Pentru înscriere poate fi trimis un e-mail la adresa secretariat@colegiul-bunavestire.ro sau contact@colegiul-bunavestire.ro.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad