Școala Populară de Artă, din nou pe podium

Elevii Școlii Populare de Artă (SPA) din municipiul Târgu Jiu au adus din nou trofee instituției gorjene. Doi dintre aceștia au reușit să obțină marele trofeu, respectiv premiul III la un festival internațional de muzică. Este vorba despre Festivalul Internațional de muzică ,,Sus pe Argeș la Izvoare”, desfășurat în perioada 28-29 august la Pitești.

Cei care au urcat SPA pe podium, de această dată, se numesc Ion Răducanu și Maria Mihăilă. Cei doi au avut de înfruntat zeci de alți soliști și instrumentiști atât din țară, cât și din țări precum China sau Bulgaria. „A fost un concurs destul de dificil. A  fost o preselecție drastică. Din aproximativ 40 de concurenți au rămas doar șase copii la secția instrumentiști și șase la secția soliști vocali. A fost un festival în care s-a văzut munca noastră ca profesori, dar și munca lor ca elevi. Copiii au cântat foarte bine. Școala Populară de Artă este una dintre cele mai bune școli din țară; la toate festivalurile și concursurile, naționale sau internaționale la care participă, elevii noștri obțin premii”, a spus Camelia Argint, profesor în cadrul SPA.

Maria Mihăilă, cea mai mică participantă la concurs

Maria Mihăilă, din Tânțăreni, elevă a profesoarei de canto Camelia Argint, este cea care a reușit să obțină premiul III la secția ,,Soliști Vocali” a festivalului. Aceasta a fost cea mai tânără participantă din cadrul concursului, având vârsta de doar 12 ani. ,,Concursul a fost destul de greu, deoarece concurența a fost mare, dar publicul ne-a apreciat foarte mult, iar acest lucru ne-a ajutat”, a spus Maria.
Ion Răducanu, cel care a obținut Marele Trofeu al festivalului, are 21 de ani, este din Negomir, este elevul profesorului Ștefan Popescu și studiază în cadrul SPA de aproximativ 5 ani. Cavalul este instrumentul preferat al tânărului și cel care i-a adus marele premiu. ,,A fost foarte greu festivalul, dar am reușit să trecem cu bine. Un rol important în câștigarea acestor premii îl au profesorii care se ocupă de pregătirea noastră. Nu a fost nici primul festival la care am participat și nici primul premiu câștigat. Mă bucur de fiecare dată când reușesc să obțin un premiu”, a spus Ion Răducanu.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad