Școlile riscă să fie amendate

Școlile neautorizate riscă să fie amendate. Deși noul an școlar a început, la nivelul județului Gorj funcționează în acest moment 94 de școli care nu au autorizație. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, unitățile de învățământ care nu au autorizație de funcționare riscă amenzi usturătoare.

Până la 5.000 de lei pot plăti școlile care nu au autorizație de funcționare și nici nu fac demersurile necesare pentru a obține documentația necesară. Deși anul școlar 2013-2014 a început de mai bine de trei săptămâni, peste 90 de unități școlare funcționează în acest moment fără autorizație. Potrivit reprezentanților DSP Gorj, există școli care încă nu au solicitat autorizație. „Este indicat ca școlile care încă nu au obținut autorizație să facă toate demersurile necesare pentru a obține documentația necesară. Trebuie să intre în legalitate pentru că amenzile pentru lipsa autorizației de funcționare sunt foarte mari, amenzile pot depăși chiar și 5.000 de lei. Este în interesul copiilor și al comunității ca unitățile școlare să remedieze deficiențele pe care le au. În acest moment există 94 de unități de învățământ care nu au venit la noi pentru a solicita autorizație”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Categoria: Social

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. OLARU ION says:

    PE ISFAN CARE A POLITIZAT TOATE SCOLILE CU EDUCATOARE SI INVATATOARE CAND IL LUATI IN TARBAC….

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad