Se lasă cu noi anchete ale poliției, la Slivilești

Primarul comunei, Sorin Bucurescu, face plângere la IPJ Gorj în legătură cu modul în care UEF Motru a executat lucrările la alimentarea cu apă a satelor: Știucani, Miculești și Tehomir.

Sorin Bucurescu este tare nemulțumit de modul în care Unitatea de Foraj Motru a lucrat la forarea a două puțuri pe raza satului Știucani. Edilul spune că șefii Complexului Energetic Oltenia, în speță,  cei ai Diviziei Miniere, au alocat, anul trecut, câteva miliarde de lei vechi societății UEF Motru pentru  alimentarea cu apă în trei sate, unde pânza freatică este afectată de mineritul din zonă. Deși s-au dat sume importante, lucrările la cele două puțuri au fost lăsate de izbeliște. Sorin Bucurescu a mirosit că banii au fost cheltuiți  nu tocmai cum ar fi trebuit și vrea să sesizeze oamenii legii. „Voi face adresă către Inspectoratul de Poliţie. S-au făcut doar nişte săpături cu câteva miliarde, nu s-a adus nici măcar un bazin. Apoi, lucrarea a fost lăsată de izbelişte. S-a alocat o sumă   enorm de mare pentru forarea a două puțuri în satul Știucani. Nu îmi dau seama cine își permite să dea așa mulți bani pentru o lucrare care nu este finalizată. Nu se poate așa ceva. Această situație este similară cu cea a banilor cheltuiți pentru drumul Slivilești- Motru. O să ies public și o să spun cum au fost alocați acești bani de cei de la Divizia Minieră a Complexului Energetic Oltenia. Un lucru destul de grav este că persoane din conducerea mineritului, respectiv șefii Carierei Jilț Sud, au cunoștiință despre aceste lucruri și le acoperă. Zilnic trimit cisterne cu apă în satul Știucani, în loc să ia măsuri pentru ca cei de la UEF să termine alimentarea cu apă”, a declarat primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu.

Ion Cojocaru: UEF Motru a respectat contractul

Directorul Unității de Foraj Motru este dispus să se supună verificărilor polițiștilor gorjeni, dacă va fi cazul. Ion Cojocaru susține că nu a comis nicio ilegalitate și că lucrările sunt în grafic. Șeful UEF se contrazice când este întrebat de data finalizării lucrărilor. „Forajele sunt făcute, toate lucrările sunt făcute de unitatea noastră. Așteptăm să ne vină bazinele și în maxim două săptămâni le vom monta. Investiția se ridică la circa șapte miliarde de lei vechi. A fost executată pe parcursul unui an de zile, dar, din cauza vremii nefavorabile, termenul a fost prelungit cu trei luni. Normal noi suntem în termen, trebuie executată până la 1 septembrie. Dacă domnul primar Sorin Bucurescu crede că poate să rezolve ceva dacă face plângere la poliție, nu are decât să facă. Nu ne este frică dacă ne face cineva plângere,  noi am respectat contractul în baza căruia am lucrat. Nu înțeleg ce vrea domnul primar Sorin Bucurescu”, a declarat directorul UEF Motru, Ion Cojocaru.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad