Se percep penalități pentru neplata impozitelor

Luni a fost ultima zi în care cei care nu au apucat să își plătească impozitele pe clădiri, pe terenuri și pe mașini, o puteau face fără a fi taxați în plus. Începând cu data de 1 octombrie, pentru toate aceste taxe se vor plăti penalități.  Direcțiile de taxe și impozite vor percepe penalități pentru fiecare zi de întârziere la plata impozitului datorat pentru anul fiscal 2013.
Conform Codului Fiscal, impozitul anual pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloacele de transport se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv. Cei care nu au reușit să achite aceste dări către stat până la data de 30 septembrie, vor plăti majorări de întârziere echivalente cu 2% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data achitării sumei datorate.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad