Se produce şi se consumă mai puţin cărbune

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele şapte luni ale acestui an, 2,542 milioane de tone echivalent petrol (tep), fiind cu 31,9% (1,191 milioane tep) mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În presa centrală sunt anunţate datele statistice de la INS. Astfel, în perioada menţionată, România a importat 318.600 tep cărbune net, cu 66.600 tep (17,3%) mai puţin comparativ cu cantitatea importată în aceeaşi perioadă din 2012. Conform unui raport al British Petroleum, producţia de cărbune a României a totalizat anul trecut 6,4 milioane tone echivalent petrol (tep), fiind cu 4,3% mai mică faţă de cea din 2011, şi a reprezentat 0,2% din producţia mondială de cărbune. În ceea ce priveşte consumul de cărbune, acesta a fost în România de 6,7 milioane tone echivalent petrol (minus 9,5% faţă de 2011) şi a reprezentat 0,2% din consumul mondial. România deţinea, la finele anului trecut, rezerve de cărbune de 291 milioane tone.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad