Se va construi o nouă aducțiune de apă de la Izvarna

Consilierii județeni au aprobat o hotărâre de CJ privind un proiect al SC Compania de Apă Oltenia SA – „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj”, finanţat prin POS Mediu – Programul de investiţii prioritare pentru faza II, 2014-2020.

Proiectul Companiei de Apă Oltenia SA vizează și construirea unei noi aducţiuni de apă de la sursa Izvarna (Gorj – n.red.), în scopul asigurării sursei de alimentare cu apă a unităţilor administrativ-teritoriale din judeţele Gorj şi Dolj, care urmează să fie traversate de conducta de aducţiune. „Solicitarea de aviz este motivată prin prisma cerinţelor de implementare a proiectului al cărui obiect vizează actualizarea Master-Planului judeţului Dolj, Programul de investiţii prioritare pentru faza II, 2014-2020, iar obţinerea avizului Consiliului Judeţean Gorj este necesar în vederea întocmirii cererii de finanţare pentru proiectul de asistenţă tehnică. Avizul solicitantului a avut un caracter formal, de principiu, determinat de interesul public ce decurge din satisfacerea nevoilor comunitare ale locuitorilor judeţului Gorj şi nu se substituie avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor de ordin tehnic, prevăzute în mod expres în lege, necesare pentru realizarea investiţiei, prin raportare la documentaţia tehnică a acesteia”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Populaţia adiacentă aducţiunii Izvarna – Craiova este în total de 385.933 de locuitori. Astfel, în judeţul Dolj, există 333.024 de locuitori (inclusiv municipiul Craiova), iar în judeţul Gorj – 52.909 locuitori. Din datele obținute de la CJ Gorj, pe traseul aducţiunii Izvarna – Craiova sunt un număr total de 97 de localităţi – 32 în judeţul Dolj şi 65 în judeţul Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad