Şef din CEO, demisionar

Anton Sava, şef serviciu în cadrul Diviziei Strategie Dezvoltare, a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Minprest Serv SA. Informaţia nu a fost confirmată oficial, întrucât Sava nu a răspuns, ieri, solicitărilor noastre de a explica motivul care l-a determinat să demisioneze din funcţia deţinută la societatea la care CEO este acţionar majoritar.

Anton Sava a fost numit în urmă cu doar trei luni şi jumătate în funcţia de preşedinte al CA al Minprest, tocmai de aceea demisia sa este cel puţin bizară. La acel moment, Sava era hotărât să treacă la treabă şi declara public că va analiza activitatea societăţii, iar principala sa misiune era aceea de a păstra locurile de muncă. Gorj Domino a făcut unele dezvăluiri în ultima vreme referitoare la neregulile echipei manageriale de la Minprest, în special cele comise de directorul executiv Gabriel Giorgi. Publicaţia noastră a descoperit că planul de management supus aprobării Consiliului de Administraţie de către Giorgi era de fapt un plagiat grosolan, dar și că directorii societăţii au făcut mai multe achiziţii, printre care şi două autoturisme Duster, fără ca planul de investiţii al Minprest să fie aprobat.
Unele surse pun demisia lui Anton Sava pe seama faptului că au existat unele presiuni ca CA-ul Minprest să aprobe, la următoarea şedinţă, planul de investiţii propus de conducere, dar şi cel de management al lui Giorgi; în lipsa acestui document, potrivit legii, directorul ar fi trebuit să fie demis cel târziu până la data de 15 septembrie. Se pare că Giorgi şi-a găsit susţinerea politică necesară pentru a nu fi destituit din funcţie.
Deocamdată nu se ştie cine-l va înlocui pe Anton Sava, însă cel mai vehiculat nume este cel al directorului de Resurse Umane din cadrul CEO, Ion Răuţ, membru în CA al Minprest.
Sava a fost înlocuit, săptămâna trecută, de către Directoratul CEO şi din postul de membru în CA al clubului de fotbal „Pandurii”, locul său fiind ocupat de către vicepreşedintele PSD, Mihai Prunariu.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad