Seminare despre Constantin Brâncoveanu, la Tismana

Fundaţia „Cuvântul care Zideşte” (a Mitropoliei Olteniei) desfăşoară la Tismana, în perioada 26-29 august, proiectul cultural „Cultură şi tradiţie în Oltenia – 300 de ani de la jertfa domnitorului martir Constantin Brâncoveanu”, proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

În cadrul proiectului, un grup de tineri din Oltenia participă la seminare tematice şi, de asemenea, vizitează obiective spirituale şi culturale importante din Oltenia. „Prin aceste manifestări se urmăreşte promovarea tradiţiilor culturale olteneşti în contextul împlinirii a trei secole de la moartea marelui domnitor român Constantin Brâncoveanu. Marele domnitor Constantin Brâncoveanu este unul dintre cei mai reprezentativi dascăli ai culturii olteneşti, ca urmare a faptelor sale de excepţie care au marcat atât istoria poporului nostru, cât mai ales stabilitatea lui spirituală”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”. Obiectivele acestui proiect cultural sunt promovarea specificului regional al Olteniei, creşterea gradului de implicare a tinerilor în activităţi culturale şi de formare spirituală a tinerilor, încurajarea iniţiativelor care pun în valoare patrimoniul cultural naţional şi sprijinirea formelor de dialog intercultural.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad