Serviciul Județean de Ambulanță Gorj va fi reorganizat

Ministerul Sănătății și-a propus să reorganizeze Serviciile Județene de Ambulanță din cele 40 de județe în 7 servicii regionale. Momentan, proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii publice până pe 22 septembrie.

Regionalizarea prevede schimbări și în sistemul medical. Potrivit MS, cele 40 de servicii judeţene de ambulanţă vor fi reorganizate în 7 servicii regionale. Proiectul de HG prevede înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Nord Vest, Centru, Vest, Sud Vest, Sud, Sud Est, Nord Est, la care se adaugă Bucureşti-Ilfov, prin reorganizarea unor ambulanţe judeţene şi desfiinţarea altora. Toate serviciile regionale de ambulanţă vor fi instituţii publice cu personalitate juridică în subordinea MS. Serviciul Regional de Ambulanţă Sud Vest va avea sediul la Craiova și va fi înfiinţat, potrivit aceluiaşi proiect, prin reorganizarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj şi desfiinţarea serviciilor judeţene de ambulanţă Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Olt. „La momentul actual, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească din România suferă de grave neajunsuri, care au fost semnalate de repetate ori. Serviciile Județene de Ambulanță funcționează în zone administrative bine determinate şi care nu permit organizarea intervenţiei în mod eficient. De multe ori, ambulanţa întârzie în diverse zone ale ţării, din cauza lipsei unei ambulanţe disponibile în zona administrativă respectivă, când la distanţe mici se află ambulanţe libere în zona administrativă limitrofă”, scrie în nota de fundamentare a proiectului.

Finanțare de la MS, dar și din alte surse

Odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, personalul din cadrul serviciilor judeţene, dar şi cel cu specialităţi medico-sanitare şi auxiliar sanitar va fi preluat în totalitate, în interesul serviciului şi cu aceleaşi drepturi salariale, la serviciile regionale (http: www.rtv.net/ambulantele-judetene-reorganizate). Finanţarea serviciilor regionale de ambulanţă, inclusiv a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MS. Potrivit HG, serviciile regionale de ambulanță pot fi finanţate şi prin venituri proprii, donaţii şi sponsorizări, se mai arată în proiect.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad