Serviciul local de colectare se lansează în Târgu Jiu


Târgujienii vor beneficia de un nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) grele sau voluminoase, începând cu luna august 2013. Acesta este pus la dispoziţia cetăţenilor de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Târgu Jiu. Deșeurile electrice vor fi preluate gratuit de la domiciliu în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, pe bază de comandă telefonică.

Gorjenii vor beneficia de un nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) grele sau voluminoase, începând cu luna august 2013. Acesta este pus la dispoziţia cetăţenilor de Asociaţia RoRec, împreună cu Primăria Târgu-Jiu. Deșeurile electrice vor fi preluate gratuit de la domiciliu în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, pe bază de comandă telefonică. Pentru programarea transportului gratuit de la domiciliu, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numerele de telefon 0756 026 814, apelabil cu tarif normal, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00, şi 0800 444 800, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, 7 zile din 7, în intervalul orar 9.00-17.00. Cu acest serviciu gratuit, Asociația RoRec, împreună cu Primăria Târgu Jiu, îşi propun să vină în sprijinul cetăţenilor care doresc să se debaraseze de aceste deşeuri voluminoase, fără a mai fi nevoiţi să aştepte acţiunile de colectare a deşeurilor electrice din cadrul campaniei „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”. Prima colectare din cadrul acestui serviciu va avea loc sâmbătă, 31 august 2013.


RoRec

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Să intrăm în rândul lumii!

Municipiul Târgu Jiu se alătură astfel municipiilor si reședințelor de județ ca Baia Mare, Bârlad, Constanţa, Hunedoara, Oneşti, Reşiţa, Satu Mare, Sibiu şi Târgovişte, care au crezut în eficiența acestui program și au implementat  în timp scurt serviciul local de colectare al deşeurilor voluminoase direct de la cetăţean, serviciu lansat în premieră în Timişoara în noiembrie 2012. „Aşa cum gunoiul menajer nu îl depozităm în case, la fel nici deşeurile electrice nu ar trebui păstrate ori aruncate la întâmplare. Prin acest nou serviciu de preluare gratuită de la domiciliu, Asociaţia RoRec şi Primăria Târgu-Jiu oferă practic cetăţenilor încă o modalitate prin care se pot debarasa corect şi responsabil de deşeurile electrice şi electronice, al căror loc este la fabrica de reciclare”, a declarat Alexandra Arnăutu, manager regional al Asociaţiei RoRec.
Detalii despre Serviciul local de colectare pot fi consultate pe www.rorec.ro Totodată, ne găsiți și pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informații despre campanii, despre colectarea DEEE și despre un mediu curat.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad