Sfaturi ca să alegi corect fierul de călcat

Fierul de călcat pe care îl ai nu mai face faţă cerinţelor tale? Este momentul să cumperi un model nou, cu o tehnologie mai avansată. Iată câteva sfaturi pentru a cumpăra cel mai bun fier de călcat, exact modelul care ţi se potriveşte.
Fă un tur al magazinelor

Înainte de a te decide asupra unui model anume, este recomandat să faci un tur al magazinelor care sunt recunoscute pentru comercializarea produselor electrocasnice. Compară între ele modele diferite, dar fii atent şi la raportul calitate-preţ.

Ce funcţii trebuie să aibă?

De obicei, fiarele de călcat au doar câteva funcţii de care trebuie însă să ţii cont.
Funcţia de încălzire în trepte -  poate una dintre cele mai importante este funcţia de încălzire în trepte. Astfel, poţi alege temperaturi diferite în funcţie de materialul textil pe care doreşti să-l calci. De exemplu, materialele sintetice trebuie călcate la o temperatură foarte scăzută şi fără a folosi aburul, iar bumbacul poate fi călcat la o temperatură mai ridicată.
Funcţia anticalcar – o altă funcţie importantă este funcţia anticalcar. Aceasta  păstrează în permanenţă rezervorul curat, evitând depunerea de calcar pe care o lasă, de obicei, apa.
Funcţiile jet aburi şi stropire – jetul de aburi şi posibilitatea umezirii materialului textil prin stropire fină cu apă sunt funcţii care te ajută foarte mult în procesul de călcat. De asemenea, poţi alege un model care să prezinte şi funcţia termostat.

Calci multe rufe? Îţi trebuie un fier de călcat sofisticat

În magazinele care comercializează produse electrocasnice, vei găsi de la cele mai sofisticate modele până la cele mai simple. Dacă ai o familie numeroasă şi calci foarte multe haine, atunci vei avea nevoie de un fier de călcat cu o putere mare, o capacitate a rezervorului mai mare şi multe funcţii: anti-calcar, anti-picurare, auto-curăţare etc. Talpa trebuie să fie foarte rezistentă. Alege un model cu talpă din oţel inoxidabil.

Calci rar? Alege un model simplu

Dacă nu calci foarte des, nu are nici un rost să risipeşti banii pe un model de fier de călcat cu funcţii complexe pe care, poate, nu le vei folosi niciodată. Alege un model simplu şi uşor de manevrat. Un fier de călcat de dimensiuni mai mici, cu talpă adezivă, funcţie aburi şi sistem de stropire este ideal.

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad