Şi banii? Unde sunt banii clubului Pandurii, domnule Condescu?

Înainte de subiectul de azi, îmi permit o deraiere. Am tot stat şi am rumegat (ca o cornută ce-mi sunt, aflată în „haita” de vaci a societăţii) dacă să mai abordez problema (de)căderii unui efemer şmecher de sindi(că)cat sau nu. Sincer, mi se pare cel puţin de bun simţ ca cetăţeanul simplu, eternul locuitor al cetăţii pe care nimeni nu-l bagă (nici măcar) în seamă, să îşi aştearnă gândurile. Eu am ocazia asta – le mulţumesc celor care mi-au facilitat dreptul la o părere publică. Consecinţa dreptului la opinie? Mi-am făcut o droaie de „prieteni”. De ce? Pentru că aceste personaje confundă grav lucrurile: eu nu fac presă în adevăratul sens al cuvântului, căci nu stau să caut informaţii despre oameni, stări de fapte, evenimente sau alte chestii (mai mult sau mai puţin compromiţătoare pentru grangurii zilelor noastre). Eu doar exprim ceea ce îmi prelucrează mintea, totul în urma actului lecturii. Vorbele dor, căci dezvăluie fapte. Foarte mulţi dintre cei care s-au atacat de cele „aruncate” de mine în paginile acestui ziar nu au citit în viaţa lor mai mult de 5 (cinci) cărţi! Incluzând aici şi asul… Aceiaşi potentaţi – produse ale unei societăţi democratice, dar cretine – au ajuns unde sunt. Nu cred că trebuie felicitaţi – ne este suficientă greaţa de a-i vedea unde le-au ajuns hoiturile puturoase. Au profitat de slăbiciunea altor jigodii. Aşa au ajuns mari şefi, goi în capetele pătrate pe care le posedă, dar plini până la refuz de o îngâmfare prostească. Ariviste până în măduva spinării lor de şacali, aceste jeguri umane ne conduc. Din nefericire! Vina este colectivă: a noastră – că tolerăm acest abuz; a protectorilor acestor infecţi – că îi promovează. Cale de rezolvare? Nici măcar una, cât ar fi ea de mititică. De ce? Că nu se vrea; am mai spus-o – omul care gândeşte este cât se poate de periculos. Pentru cine? Vă daţi şi singuri seama.
Aflăm cu uimire că nu a mai avut loc o şedinţă de C.A. la clubul Pandurii de o eternitate. Lucrul ăsta este absolut natural în România, cea mai bananieră ţară a UE. Aici, normalitatea este privită ca o ciudăţenie a naturii. Se ştia clar că nu s-a mai convocat o şedinţă de când cu lupii ăia albi. Măsuri? Niciuna, că echipa face performanţă. Şi ce? Dacă într-adevăr face, e meritul ilustrului Zeu? Nu cred, căci mitologia implică multă fabulaţie. Fondurile pe care le-a avut clubul menţionat presupuneau lupta an de an la titlu. S-a întâmplat ca o mână de oameni să joace ori să gândească – în consecinţă, pandurii au câştigat un loc 2. Implicit, o calificare în Europa. Imediat au apărut „merituoşii”, în frunte cu marele conducător al acestei lumi – posibil şi al celeilalte. Disperarea de a nu se descoperi măgăriile făcute în timp l-a determinat pe Zeul în cauză să clameze obţinerea performanţei. Bă, chiar ne crezi tâmpiţi pe toţi? Asta este cea mai patetică scuză inventată vreodată. Un copil de clasa a IV-a, cu o minimă lectură, râde şi cu curu’ de tentativa dezvinovăţirii. Să muriţi voi în chinurile parilor ascuţiţi ai lu’ Vlad Ţepeş că „din cauza” performanţei nu puteţi spune unde aţi ascuns mălaiu’? Spun „din cauza” întrucât nu pot folosi „datorită” (nu mă lasă moralitatea); oricum, suntem liniştiţi: gibonii nu pot înţelege diferenţa între cauzalitatea pozitivă şi cea negativă.
Dacă s-au aventurat cu lectura editorialului până aici, aceleaşi primate sunt chiar curajoase; merită, aşadar, aplauzele noastre. Să aplaudăm, dragi cititori, nesimţirea, hoţia, fărădelegea, dar şi pe mama lor – PROSTIA!
Concluzionând trist, ne permitem nişte vorbe, în obtuzitatea aceluiaşi om simplu: de furat, ştim că o veţi face în continuare, că aşa e rasa voastră construită… Lumea ar fi totuşi mulţumită dacă aţi face-o mai cu perdea, nesimţiţilor!

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. miruna petre says:

  creazi ca esti mai elocvent, mai coerent, mai convingator daca te exprimi atat de suburban… esti doar penibil!
  si, inca ceva: pentru ca am citit mai mult de 5 carti in viata mea nu ma impresioneaza “revolta” ta!

  Thumb up 0 Thumb down 2

 2. Ionut says:

  @ miruna petre:
  Nu am insinuat ca fiinta dvs. ar face parte din tagma “jefuitorilor”, asa ca nu inteleg de ce va atacati. Sincer! Eu ma refeream la “furaciosi”. Ii stie intreg Gorjul, dar lumea nu vede, nu aude… Bine ca eu sunt penibil, altii sunt “smecheri”, in vreme ce restul tace. Nu cred ca s-a spart butoiul cu penibilitate in fata blocului meu. Cat despre limbaj, noi sa fim sanatosi! Uneori chestiile “suburbane” contin elemente mai rafinate (cel putin moral) decat cel mai pretentios limbaj, apartinand celui mai distns intelectual. Iar cei despre care aminteam nu-s tocmai intelectuali… Oricum, multumesc pentru consecventa lecturii! :)

  Thumb up 3 Thumb down 0

 3. Pacoste Liviu says:

  Batrane,lasa pe cei care se pricep sa scrie despre fotbal.Tu habar nu ai cat se cheltuie cu o echipa ,indiferent de liga,iar ura ta impotriva lui condescu capata valente de prostie

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Ionut says:

  @ Pacoste Liviu:
  :) ) Nu comentez.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad