Și la Rovinari se distribuie alimentele de la UE

Angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Rovinari distribuie ajutoarele alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare, destinate celor mai defavorizate categorii de persoane din România, prin Programul de măsuri şi acţiuni privind implementarea PEAD 2013.

Beneficiarii acestor ajutoare alimentare sunt: familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; șomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj şi cei neindemnizaţi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună; persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 44/1994 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. În urma centralizării acestor liste a rezultat un număr de 40.696 persoane eligibile pentru anul 2013 în cadrul planului anual PEAD-2013. Resursele financiare alocate judeţului sunt de 4.174.127,55 lei reprezentând contravaloarea pro-duselor alimentare distribuite, la care se adaugă cheltuieli de transport până la depozitul Consiliului Judeţean Gorj în valoare de 185,203.04 lei, suma de 1.046.239,34 lei reprezentând TVA aferent, precum şi suma de 166.965,10 lei, respectiv 4% din valoarea produselor, pentru cheltuieli de depozitare, manipulare şi transport a alimentelor către primării, in vederea distribuirii lor către beneficiarii finali.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad