„Și noi avem ceva de spus!”

De data aceasta, în cadrul rubricii săptămânale „Și noi avem ceva de spus!”, scrie Ioana Patricia Ișfan, fiica inspectorului şcolar general Ion Işfan, de la Inspectoratul Școlar Gorj. Ioana este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu și are rezultate excepționale la învățătură.

Nu ignora frumusețea văzută de alții acolo unde tu nu vezi nimic!

În perioada 22-27 iulie, aproximativ 100 de elevi din toată ţara au participat la etapa naţională a Olimpiadei de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat la Zalău. Judeţul Gorj a fost reprezentat la această competiţie de doi elevi: Ioana Patricia Işfan şi Dumitru Andrei Vede, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Ioana Işfan s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, iar din lot mai fac parte alţi 15 elevi de la licee din țară. Doar şase dintre aceştia vor reprezenta însă România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce va avea loc în decembrie în India. Aceştia vor fi aleşi în urma unui concurs de baraj.

 

Mă numesc Ioana Ișfan și sunt elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, profilul matematică-informatică intensiv. Sunt o persoana prea responsabilă (uneori), dar știu să mă bucur de adolescență pe deplin.

Când am început să mă gândesc la ce aș putea să scriu în acest articol, mi-a fost greu. M-am gândit la rubrica la care o să apară, „Și noi avem ceva de spus!”,  și am încercat să caut sensul cuvântului „noi”. Am ales să înțeleg prin „noi” definiția adolescenților care au adevărate pasiuni, țeluri stabilite și dorința suficientă de a le atinge. Eu, cel puțin, cred că mi-am descoperit pasiunea: chimia! Caut sensul chimic în tot ceea ce văd, aud și gândesc. Încerc să cercetez totul prin ochi de chimist. Încerc mereu să fructific pasiunea mea pentru chimie prin participări la diverse concursuri și olimpiade, unde rezultatele nu au încetat să apară, lucru pentru care le mulțumesc și pe această cale doamnei profesoare de chimie din liceu prof. Teoteoi Valeria și doamnei profesoare din gimnaziu, prof. Popescu Ileana.
Însă de ce am ales să scriu despre acești „noi”? Pentru că în viață, indiferent de vârstă, nu trebuie să îți distrugi pasiunile, să le lași să se stingă într-un colț al amintirilor, ci trebuie să le „hrănești” mereu. Trebuie să știi să te impui, dar nu pe tine ca om, ci pasiunea ta. Trebuie să știi să respecți pasiunile celor din jurul tău, în ideea că își găsesc fericirea în ele. Trebuie să îi înveți pe cei din jur să își descopere pasiunile. Însă acest cuvânt, „trebuie”, sună prea impunător; totul se rezumă la ceea ce simți. Atunci când simți frumosul din ceea ce îl pasionează pe cel de lângă tine, poți considera că ai pus o cărămidă în construcția unei personalități.
Așadar, mesajul meu din partea noastră, a celor care ne-am descoperit deja pasiunile, este unul simplu. Nu distruge vise! Nu sparge speranțe, ci clădește-le! Nu ignora frumusețea văzută de alții acolo unde tu nu vezi nimic! Și, nu în ultimul rând, vă mulțumesc, mami și tati, pentru ca doar datorită vouă sunt capabilă să spun ceva astăzi în numele tuturor adolescenților pasionați!

Categoria: Social

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. vasila says:

    FELICITARI IOANA PENTRU CEEA CE FACI SI FELICITARI PROFESOAREI TALE DE ACUM SI DIN ANII TRECUTI! Felicitari!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad