„Şi noi şi Petrolul am resimţit meciul de luni”

Tehnicianul Pandurilor, Cristi Pustai, încearcă să ofere câteva explicaţii pentru semi-eşecul de pe „Cluj Arena” din compania israelienilor de la Hapoel Tel Aviv.

Principalul de pe banca gorjeană a făcut o scurtă analiză a partidei cu Hapoel Tel Aviv din prima manşă a turul III preliminar al Europa League (scor 1-1), iar constatările lui Cristi Pustai nu au fost deloc îmbucurătoare. Totuşi, tehnicianul pandurilor consideră că remiza cu israelienii este un rezultat just, cel puţin după ce s-a jucat joi seară, pe „Cluj Arena”: „A fost o partidă frumoasă, foarte grea pentru noi, cu un joc pe contre, aşa cum anticipam. Hapoel are forţă ofensivă şi dezvolta multă viteză pe tranziţia pozitivă, iar echipele israeliene joacă mult mai bine în deplasare. Am avut şi noi ocazii bune în partea a doua, dar şi echipa oaspete a avut contraatacuri tăioase şi cred că remiza este justă. De multe ori controlul mingii la noi a cerut o preluare în plus. În zona centrală Anton şi Breveld nu au mai reuşit să intercepteze şi să facem decât pe alocuri presing avansat. Nu am avut prospeţime chiar dacă Nicoară nu a jucat luni în bandă, înlocuitorul lui a fost destul de timid în exprimare. Nu am putut duce un ritm susţinut tot meciul, nu am făcut pressing avansat tot timpul. Am fost periculoşi la faze fixe”, a declarat Cristi Pustai. Interesant că remiza înregistrată pe „Cluj Arena” a fost considerată ca fiind una justă şi de către omologul lui Pustai de pe banca lui Hapoel, Ben Shimon: „Este un rezultat drept, ambele echipe au controlat partida la un moment dat. În prima repriză Pandurii a greşit mai mult, şi noi am ratat ceva ocazii, dar cred că este un rezultat drept. Pandurii nu m-au surprins cu nimic, au câţiva jucători tehnici, sunt o echipă tehnică, mă aşteptam să pice fizic în partea a doua, dar nu s-a întâmplat asta”, crede antrenorul israelian.

În luptă cu oboseala

După ce a „disecat” primul joc cu israelienii de la Hapoel Tel Aviv, tehnicianul Pandurilor a încercat să găsească şi câteva explicaţii pentru prestaţia modestă a lui Nistor and Co. Pustai crede că oboseala şi-a spus cuvântul în evoluţia pandurilor, având în vedere programul infernal din acest debut de sezon: „Şi noi şi Petrolul am resimţit meciul de luni. Acum va trebui ca jucătorii care intră în teren să vină cu plusuri, jucăm multe jocuri. Avem 9 jucători care au jucat toate meciurile de până acum şi e normal să apară oboseala. Din păcate, cei care intră în teren de pe margine nu vin cu acel plus de care avem nevoie. Sperăm ca în timp vom aduce şi schimbări, să putem juca în 2-3 sisteme de joc şi să apară şi alţi jucători. Ne aşteaptă meciuri la trei zile în continuare”. Dincolo de oboseala afişată de elevii săi, Cristi Pustai mai crede că a mai contat şi faptul că Pandurii nu a putut evolua pe propriul teren de la Târgu Jiu: „Totuşi, nu am jucat acasă. Chiar şi aşa am avut sprijin în unele momente din partea oamenilor. Sunt bucuros, s-a strigat şi România, s-a aplaudat, dar ca la noi, doar pe momente bune. Când echipa a jucat bine am avut şi sprijin din tribune. Aşa e spectatorul, dacă nu e suporter, vine să vadă spectacol”.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad