Siguranța elevilor, în atenția autorităților

Autoritățile școlare și reprezentanții inspectoratelor de jandarmi și poliție au participat la o întâlnire de lucru comună, în cadrul căreia au pus la punct detaliile necesare pentru începerea noului an școlar în condiții de siguranță și ordine.

S-a dispus ca fiecare unitate de învăţământ din judeţul Gorj să fie inclusă în itinerariile de patrulare auto sau pedestră ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, iar patrulele independente sau mixte să fie prezente în zona şcolilor. Echipajele de poliţie şi jandarmi vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, având misiunea să supravegheze şi traseele de deplasare a elevilor. Pe parcursul întâlnirii de lucru au fost formulate propuneri menite să crească siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice şi s-au făcut aprecieri referitoare la proiectele şi campaniile de informare şi preventive derulate în cadrul instituţiilor de învăţământ de către poliţişti, jandarmi şi pompieri în cursul anului şcolar precedent, propunându-se continuarea unor campanii şi în acest nou an şcolar. Opinia generală a participanţilor a fost că împreună se pot asigura condiţiile de ordine şi siguranţă, pentru ca şi în noul an şcolar 2013-2014, să nu existe evenimente deosebite.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad