Sindicalistul Marciuc îşi construieşte casă de vacanţă pe Clisura Dunării


Lichidatorul judiciar, acelaşi în toate dosarele care privesc firmele sindicale falimentare, desemnat şi în cazul insolvenţei SC Sind Jilţ SRL Dragoteşti, n-a găsit niciun vinovat pentru dezastrul financiar în care se află societatea. În timp ce din unitate îi sunt scoase la licitaţie până şi bucăţile de indigo găsite în sediu, Adrian Marciuc, cel care conduce sindicatul acţionar unic al Sind Jilţ, trăieşte lipsit de griji într-o frumoasă vilă în Motru şi îşi construieşte o casă de vacanţă pe Clisura Dunării.

Nu există vinovaţi pentru insolvenţa Sind Jilţ

SC Siomax SPRL s-a pronunţat, recent, cu privire la gradul de vinovăţie al  conducerii SC Sind Jilţ în cazul insolvenţei unităţii şi a ajuns la concluzia că acesta este…zero. Conform raportului cauzal depus la dosarul insolvenţei, de vină pentru şomajul celor 400 de angajaţi şi inerentul faliment al societăţii nu este nimeni altcineva decât lipsa de contracte. Siomax a conchis: „În urma analizei activităţii societăţii, lichidatorul nu a descoperit fapte care ar putea fi imputabile administratorilor sau membrilor organelor de conducere şi nu a indentificat elemente constitutive ale condiţiilor de atragere a răspunderii materiale a celor care au condus firma”.
SC Sind Jilţ SRL a fost înfiinţată de către Sindicatul Mine-Energie Jilţ Turceni,  condus de către Adrian Marciuc, iar în Consiliul său de Administraţie s-au aflat, de fiecare dată, numai sindicalişti de frunte. Anul financiar 2012 a fost încheiat de către Sind Jilţ cu un profit de 115.000 de lei, dar societatea n-a beneficiat de niciun bănuţ, chiar dacă avea de plătit salarii restante şi datorii la stat, deoarece Consiliul de Administraţie a decis ca întreaga sumă să ajungă în contul Sindicatului Mine-Energie al lui Marciuc. La cinci luni după ce acest lucru s-a materializat, AGA, în speţă acelaşi Marciuc (ca şi reprezentant al acţionarului unic), a dispus intrarea în insolvenţă.  Despre transferul, dubios la prima vedere, al profitului făcut de Sind Jilţ în contul sindicatului, lichidatorul judiciar n-a scos o vorbă .

În timp ce firmei Sind Jilţ îi este vândut până şi săpunul…

Siomax a scos deja la vânzare  bunurile firmei Sind Jilţ, printre care se numără şi lucruri de valoare, cum ar fi cinci autoturisme de diferite mărci, dar şi obiecte mărunte – bocanci, săpunuri sau prosoape şi chiar o foaie de indigo. Cei care au de recuperat bani de la Sind Jilţ speră că după ce aceste bunuri vor fi vândute şi achitate datoriile impuse de lege ca fiind prioritare, vor apuca şi ei să mai recupereze ceva din ceea ce au de primit. Printre cei care s-au înscris la masa credală se află şi Complexul Energetic Oltenia, care speră să primească contravaloarea chiriei pe care Sind Jilţ ar fi trebuit să o plătească pentru spaţiile de peste 540 mp pe care le-a închiriat de la complex.

… Marciuc îşi construieşte încă o casă

În tot acest timp, sindicalistul Adrian Marciuc se poate lăuda că viaţa lui e una destul de reuşită, ceea ce nu pot spune  şi cei care au rămas fără locul de muncă ocupat la Sind Jilţ. Marciuc este proprietarul unei vile cu un nivel în apropierea stadionului din Motru şi se pregăteşte să-şi încropească şi un cuibuşor de vacanţă într-un loc de vis cum este Clisura Dunării, acolo unde numai cei cu dare de mână reuşesc să-şi cumpere pământ şi să mai şi construiască.
Liderul sindical deţine un teren de 300 mp în localitatea Eşelniţa, pe strada Dunării, într-un peisaj de vis, la confluenţa râului Mala cu fluviul.
Aici se va ridica o casă de vacanţă, primul pas fiind făcut deja prin obţinerea, în luna mai a acestui an, a aprobării pentru „lucrări de apărare mal, zid de sprijin şi nivelare teren”.  Mai exact, Marciuc şi-a construit un zid  de sprijin de 17 m din beton armat. Apărarea malului cu gabioane pe un suport de piatră mare s-a făcut pe o lungime de 19 m, iar nivelarea terenului, până la cota +70.  Cu alte cuvinte, e o treabă serioasă care necesită foarte mulţi bani, iar proprietarul nu s-ar fi înhămat la aşa ceva dacă ar fi ştiut că nu-i deţine.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gigi says:

    Sa-i multumeasca lui Urucu ca l-a facut om,altfel nu facea niciodata facultatea.

    Thumb up 2 Thumb down 0

  2. andi says:

    verificati bine sa vedeti ca-si construieste doua vile una pe malul sarbesc….astept sa-mi confirmati cele spuse de mine……verificati..

    Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad