Soare și căldură în primele zile ale săptămânii

Ce de-a doua săptămână a lunii august aduce temperaturi la fel de ridicate ca și săptămâna precedentă. Potrivit meteorologilor, astăzi, la Târgu Jiu, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime care vor depăși 32 de grade Celsius pe parcursul zilei și minime care nu vor scădea sub 23 de grade Celsius pe parcursul nopții.
Cea de-a doua zi a săptămânii va aduce maxime de 33 de grade Celsius, cer senin pe tot parcursul zilei, iar precipitațiile vor lipsi. Miercuri, deși pe alocuri își vor face apariția și câțiva nori, termometrele vor indica maxime de 32 de grade Celsius și nu se vor înregistra precipitații.
Luna august a început cu vreme frumoasă şi apropiată de normalul termic al perioadei. Soarele va fi la datorie pe tot parcursul lunii, doar câteva ploi scurte de vară se vor semnala la munte şi în zonele deluroase din sudul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 24 de grade la Suceava şi 34 de grade la Drobeta Turnu Severin. Potrivit meteorologilor, regimul termic mediu lunar al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, exceptând centrul și nordul țării, unde temperaturile vor fi normale. Cantitățile lunare de precipitații se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.
În luna septembrie, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va putea avea valori ce vor depăşi mediile climatologice. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad