Şoc în Craiova: câini morţi, aruncaţi pe marginea drumului

Lupta pentru câinii maidanezi ai Craiovei capătă, de la zi la zi, o amploare tot mai mare. ONG-urile acuză municipalitatea că omoară câinii din adăposturi şi îi aruncă pe câmp, primarul urbei anunţă că este ameninţată cu moartea de cei dintâi. În cea de-a cincea zi a scandalului dintre primărie şi iubitorii de animale noi atrocităţi sunt scoase la iveală. La ieşire din Craiova, pe drumul către Făcăi, în zona căii ferate, voluntarii mai multor ONG-uri pentru protecţia animalelor au găsit trei cadavre de câini. Aceştia susţin că Serviciul de Ecarisaj ar fi ucis animalele în timpul nopţii şi s-ar fi descotorosit de cadavre în roza menţionată.

La primele ore ale dimineţii de joi ONG-urile implicate în conflictul cu municipalitatea au formulat o scrisoare deschisă către primarul municipiului Craiova, S.C Salubritate S.R.L Craiova şi Asociaţia Pro Democraţia prin care atrag atenţia asupra mai multor aspecte legate de situaţia din ultimele zile. «Subscrisele, „Speranţa pentru animale”, „Dă-mi o şansă”, „Suflete nevinovate”, „Viaţa animalelor”, anunţă că începând cu data de 29 mai cea de-a doua zi ONG-urile au fost prezente, pentru a lua evidenţa animalelor, a le hrăni şi a le trata, atunci când a fost nevoie (…) duminică 2 iunie 2013, aceloraşi asociaţii le-a fost interzis accesul în adăpost, pe motiv că nu a fost încă stabilit un program de funcţionare. Acest refuz a cauzat un protest spontan şi paşnic al reprezentanţilor ONG-urilor. Asociaţiile nu doresc şi nici nu au solicitat returnarea câinilor capturaţi în teritoriu. Considerăm că există motive evidente de îngrijorare a opiniei publice şi a asociaţiilor însărcinate cu protecţia acestor animale. Precizăm că, în cursul zilei de mierciri, 5 iunie a.c, asociaţiilor nu li s-a permis revendicarea, în condiţiile legii, a unor animale», se arată în scrisoarea deschisă a preşedinţilor ONG-urilor, Oana Popescu, Aurelia Loacă, Otilia Brezoi şi Ramona Firănescu.

Cadavre în descompunere, la adăpostul de la Făcăi

Deşi a fost inaugurat adăpostul canin de cinci stele de la Breasta, adăpostul de la Făcăi funcţionează în continuare. „Mai sunt cazate aici în jur de 45 de animale“, a confirmat directorul tehnic din cadrul SC Salubritate. „Medicul veterinar nu a mai călcat pe la Făcăi deloc de când s-a deschis adăpostul de la Breasta. Merge lunea şi miercurea la noul adăpost iar aici nu mai vine. Oamenii noştri au găsit cadavre în descompunere în adăpost, la Făcăi. Erau aruncate într-o încăpere, prin spate“, a spus Oliver Miu, vicepreşedinte „Speranţa pentru animale“.

„Imaginile sunt brutale, dar sunt în conformitate cu procedurile“

Contactat telefonic, directorul tehnic din cadrul SC Salubritate, Ionel Petre, a negat acuzaţiile aduse de reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor. „Angajaţii noştri au găsit la ora 6.00, în această dimineaţă, un animal mort. Un singur animal mort! Nu mai multe. A fost ridicat cadavrul şi i s-a făcut necropsia, conform legii. Câinele se pare că suferea de o boală incurabilă. Cadavrul acum este depozitat la ladă şi va fi chemată firma Protan pentru preluare“, a declarat directorul Ionel Petre. „Asigurăm încă odată populația Craiovei că în cele două stabilimente pe care le administrăm, la Breasta și Făcăi, nu se petrece nimic necurat. Înțelegem faptul că imaginile prezentate sunt brutale, la nivel vizual, însă angajații noștri au acționat conform procedurii.

Trei câini morţi, aruncaţi pe câmp

La surt timp după aflarea veştii că mai multe animale ar fi fost găsite moarte la Făcăi, preşedinta Asociaţiei „Viaţa animalelor“, Aurelia Loacă, a confirmat prezenţa cadavrelor pe câmp. „La ieşire din oraş am găsit trei cadavre de câini, aruncate pe câmp. Leşurile nu sunt laolaltă, ci dispersate pe o distanţă de câţiva metri. Am făcut plângere la poliţie iar cadavrele urmează a fi transportate la Direcţia pentru Sănătate Veterinară (DSV)Dolj, în vederea efectuării necropsiilor. După ce se va stabili cauza decesului, vom continua demersurile necesare“, a declarat Aurelia Loacă, preşedinte al asociaţiei „Viaţa animalelor“.

Saci cu patrupede, încărcaţi de Salubritate pe ascuns

Conform vicepreşedintelui de la „Suflete nevinovate“, Ţuţu Bărbulescu, la primele ore ale dimineţii de joi mai mulţi saci cu cadavre ale câtorva zeci de câini au fost încărcaţi în maşina salubrităţii. „Au început să arunce din câini pe câmp. Întrucât oamenii noştri au văzut când au aruncat trei cadavre din maşină, au abandonat ideea de a mai arunca acolo şi au plecat. Nu ştiu unde au aruncat restul cadavrelor.

170 de lei, pentru adoptarea unui maidanez

Iubitorii de animale care doresc să adopte un câine de la adăposturile municipalităţii sunt taxaţi cu sume variabile. „Oamenii care vin să adopte plătesc. Unei doamne i s-a perceput suma de 150 de lei, alteia 170. Noi, ONG-urile, scăpăm cu doar 100 de lei. Nu ni s-a comunicat care este suma pe care trebuie să o achităm“, a mai spus Ramona Firănescu, preşedinte al asociaţiei „Dă-mi o şansă!“.

Categoria: Social

Tags:

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Casandra says:

  Care este boala ” incurabila” de care suferea catelusul gasit mort ? JIGODIA ????? Stimabililor jigodia NU ESTE BOALA INCURABILA….CLAR tovarasii veterinari….Este TRATAMENT pentru jigodie….alta boala ” incurabila ” PARVO ????? NUUUUUUUUUUU baietii…este TRATABILA….alta boala “incurabila” …avea capuse ????????? NU desteptilor ….alta boala “incurabila -OTRAVIREA – asta da…Deci, au aruncat cadavre din masina ????? CA sa vezi, au murit de “boli incurabile” in masina hingherilor…..OH DECI HINGHERII IMBOLNAVESC CAINII CU BOLI INCURABILE….pai daca poarta asemenea germi hingherii, de ce i-ati angajat ?? Daca imolnavesc si oameni…in fine, deci s-ar putea sa fie OMORATI CHIAR IN MASINA HINGHERASILOR VOSTRII, nu-i asa ? Poate ca au primit si ordine de la madama primareasa…Oricum, imaginea primaressei si a Craiovei, s-a dus pe apa Jiului…Olguta and the real BEASTS….RUSINE…ucigasi de caini…asta sunteti….RUSINE….DAca cineva spune, sa va dea Dumnezeu ce le dati voi cainilor…asta este urare…NU amenintare cu moartea…si o meritati toti, voi astia de la primarie, salubritate si adaposturi…

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Amalia Grebenisan says:

  Toti promit marea cu sarea in campaniile electorale si, dupa ce se vad cu sacii in caruta, incep sa taie si sa spanzure! De ce nu avem voie sa intram oricand in adapost??? De ce nu mi-am gasit acum o luna cainele luat de la bloc in adapost? Ce ati facut cu el? V-a sarit din masina cand ati incercat sa bagati altul in cusca?!? Alta scuza nu ati gasit?? Voiam sa il adopt cu acte in regula. De ce ii obligati pe cei care vor sa adopte caini din adapost la plata unor taxe enorme??? Daca ar fi gratis, ar fi mai multi adoptatori!!! De ce nu avem voie sa tinem decat doi caini acasa??? Daca eu vreau 15??? Nu va convine ca ii iau de pe strada si ii tin in curtea mea??? Legile sunt facute sa va cada voua bine!!!!!! Pentru ca aveti interese!! Olguta, varul unui primar PSD-ist a castigat licitatia de construire a adapostului! Crezi ca nu stim??? De ce programul pentru vizitele din partea asociatiilor sunt limitate la doua ore pe sapatamana???????? Ce aveti de ascuns? De ce nu colaborati cu ONG-urile, cu catatenii? Sunt destui voluntari si iubitori, astfel incat sa nu fie nevoie sa platiti niste calai din banii publici, ai nostri, ai contribuabililor, ai platitorilor de taxe si impozite!!!!! Esti o mincinoasa de prim rang!!! O profitoare si o tirana!!!!!!!!!! Jos cu tine, criminalo!Toti promit marea cu sarea in campaniile electorale si, dupa ce se vad cu sacii in caruta, incep sa taie si sa spanzure! De ce nu avem voie sa intram oricand in adapost??? De ce nu mi-am gasit acum o luna cainele luat de la bloc in adapost? Ce ati facut cu el? V-a sarit din masina cand ati incercat sa bagati altul in cusca?!? Alta scuza nu ati gasit?? Voiam sa il adopt cu acte in regula. De ce ii obligati pe cei care vor sa adopte caini din adapost la plata unor taxe enorme??? Daca ar fi gratis, ar fi mai multi adoptatori!!! De ce nu avem voie sa tinem decat doi caini acasa??? Daca eu vreau 15??? Nu va convine ca ii iau de pe strada si ii tin in curtea mea??? Legile sunt facute sa va cada voua bine!!!!!! Pentru ca aveti interese!! Olguta, varul unui primar PSD-ist a castigat licitatia de construire a adapostului! Crezi ca nu stim??? De ce programul pentru vizitele din partea asociatiilor sunt limitate la doua ore pe sapatamana???????? Ce aveti de ascuns? De ce nu colaborati cu ONG-urile, cu catatenii? Sunt destui voluntari si iubitori, astfel incat sa nu fie nevoie sa platiti niste calai din banii publici, ai nostri, ai contribuabililor, ai platitorilor de taxe si impozite!!!!! Esti o mincinoasa de prim rang!!! O profitoare si o tirana!!!!!!!!!! Jos cu tine, criminalooo!!! Banii pe care ii castigi batandu-ti joc de noi si de bietele animale pe care le casapesti sa iti serveasca de lumanari si de coliva de pe urma!!!!!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Lumea e satula de haitele de maidanezi care fac legea in craiova si viata omului are prioritate asa ca scopul scuza mijloacele .

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad