Soluţii inedite pentru curăţarea suprafeţelor din bucătărie

Dacă treci printr-o perioadă dificilă şi nu mai ai bani pentru produsele de curăţat sau pur şi simplu nu ai avut timp să mergi la supermarket să îţi faci cumpărăturile, poţi găsi soluţii cu ajutorul cărora să cureţi suprafeţele din bucătărie chiar la tine în casă. Iată câteva dintre produsele naturale care îţi pot fi de folos când faci curăţenie în bucătărie!

1. Ketchup-ul curăță cuptorul

Dacă pe cuptor este o pată care refuză să se cureţe, ketchup-ul este o soluţie la îndemână. Ce trebuie să faci? Aprinde cuptorul pentru a se încălzi şi toarnă ketch-up pe pată. Freacă bine şi lasă-l să acţioneze timp de cinci minute. Apoi, pata se va şterge fără probleme.

2. Bicarbonatul de sodiu curăță argintăria

Argintăria pătată se curăţă cu ajutorul foliilor de aluminiu. Pentru aceasta ai nevoie de un litru de apă, o lingură de bicarbonat de sodiu şi o bucată de folie de aluminiu pe care să le pui într-un vas să fiarbă. Pune obiectele din argint în vas şi lasă-le timp de 10 secunde (le poţi lăsa mai mult dacă sunt pătate foarte tare), după care scoate-le cu ajutorul unui cleşte.

3. Coaja de portocală curăță petele de apă

Data viitoare când mănânci o portocală, nu arunca coaja! Cu ajutorul acesteia poţi şterge de pe robinetele metalice petele de apă. De asemenea, poţi da strălucire mobilei din lemn, folosind membrana albă a cojii.

4. Pasta de dinţi curăță zidurile murdare

Dacă ai pereţii casei murdari, nu cheltui banii pe produsele de curăţare. Soluţia pentru această problemă este la îndemâna ta. Aplică pasta de dinţi pe pereţi şi şterge bine cu ajutorul unei lavete sau a unei perii. Clăteşte bine locul după aceea, iar petele de pe pereţi vor dispărea.

5. Sarea curăţă rugina

Sarea te poate ajuta să cureţi ibricul de cafea sau cănile, fără prea mult efort. Aplică sarea pe un burete şi şterge-le până ce petele de rugină dispar.

6. Lămâile curăță frigiderul

Dacă frigiderul tău are nevoie de o reîmprospătare, tot ce trebuie să faci este să înmoi un burete în suc de lămâie şi să îl laşi în frigider pentru câteva ore. Astfel, mirosurile vor fi neutralizate. De asemenea, dacă vei spăla podeaua folosind sucul a patru lămâi în amestec cu jumătate de litru de apă, vei ţine la distanţă gândacii şi puricii, care urăsc mirosul citricelor.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad