Șomajul tehnic de la Husnicioara îi sperie pe sindicaliștii gorjeni

Liderul sindical de la Peșteana, Dan Pârvulescu, susține că salariații carierelor de pe raza județului se tem că vor fi și ei trimiși acasă de către administrația CEO.

Aproximativ 700 de mineri din județul Mehedinți ce lucrează la Cariera Husnicioara se află de azi în  a doua zi de șomaj tehnic. Administrația Complexului Energetic Oltenia a decis ca, de pe 2 septembrie, minerii de la Mehedinţi să fie trimiși 16 zile în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 75% din salariu. Vor avea și trei zile de concediu de odihnă, plus încă două zile de concediu fără plată. Asta din cauza faptului că RAAN Drobeta Turnu Severin refuză să achite o datorie de circa 2000 de miliarde de lei vechi CEO. Dan Pârvulescu, liderul sindicatului de la Cariera Peșteana, spune că minerii din Gorj se tem ca situația de la Husnicioara să nu se repete și la carierele din județ. „Situaţia nu este roz. Probleme ca la RAAN sunt şi la CET-urile din vestul ţării, la Arad, Oradea, Timişoara. E posibil ca şi față de aceste unităţi să se ia măsura sistării livrării cărbunelui. CEO are de recuperat 800 de milioane de lei, şi-ar putea întrerupe livrarea cărbunelui către CET-urile din ţară”, afirmă Dan Pâvulescu.

Categoria: Politică

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad