Șomerii își iau concedii medicale pe bandă rulantă

Pe vremuri de criză, șomerii gorjeni (și nu numai) au găsit metode de a face rost de mai mulți bani și de a își prelungi perioada de șomaj. De la începutul acestui an, peste 1.000 de șomeri din județul Gorj au intrat în concedii medicale pentru diferite afecțiuni și au încasat bani frumoși. Nu toți au fost bolnavi cu adevărat, susțin autoritățile.

Șomerii gorjeni își prelungesc perioada de șomaj intrând în concediu medical. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj au declarat că, de la începutul anului și până în prezent, peste o mie de șomeri au apelat la această metodă de a își prelungi șomajul. Din păcate, există și suspiciunea potrivit căreia unii șomeri nu au fost cu adevărat bolnavi. Disperați, oamenii caută tot felul de tertipuri pentru a mai face rost de bani. Aflați în imposibilitatea găsirii unui loc de muncă și speriați de pierderea indemnizației de șomaj, fără nicio perspectivă de viitor și cu multe facturi de achitat, gorjenii dau dovadă de inventivitate. „Când șomerul anunță AJOFM că este în concediu medical, indemnizația de șomaj este suspendată și se reia plata ei abia după ieșirea din concediul medical. Casa de Asigurări de Sănătate plătește pe această perioadă concediul medical. În primele cinci luni ale acestui an am avut 1.061 de concedii medicale pe diverse diagnostice: TBC, sarcină și lăuzire, îngrijire copil bolnav. Dar și boli obișnuite. Pe concediile medicale s-au plătit peste 260 mii lei. Recordul a fost atins și de unii care au primit 2.000 lei pe lună fiind în concediu medical”, a spus Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Merg la muncă la țară

Unii dintre șomeri nu știu că își pot prelungi perioada indemnizației de șomaj cu un concediu medical. Șomerii care se îmbolnăvesc în primele luni de șomaj primesc bani mai mulți. „Habar n-aveam că îmi pot prelungi perioada de șomaj dacă intru în concediu medical. Eu sunt sănătos, nu am loc de muncă din toamna anului trecut, este greu. Vara prefer să merg la țară și să îmi muncesc pământul, avem recoltă bună. Mai vând o legumă, am mai vândut fructe. Fiecare face ce știe și ce poate ca să facă rost de bani. Eu, personal, nu cred că îndrăznesc prea mulți să se dea bolnavi. Soția lucrează, avem și un copil, ne descurcăm greu, dar, locuind la țară, vă asigur că nu murim de foame”, a spus Florin Lăzărescu, din comuna Godinești.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad