Sora lui Angel Costoiu, de la Prigoria, trimisă în judecată pentru luare de mită

Camelia Costoiu, fostă Mateiescu, sora lui Angel Costoiu (căutat din 2011 de poliție pentru că pe numele său și al soției sale au fost emise mandate de arestare preventivă – n.red.), din comuna Prigoria, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Camelia Costoiu este și ea căutată de oamenii legii, fiind dispărută de aproximativ un an.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată  a inculpatei  Costoiu (fostă Mateiescu) Camelia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în calitate de administrator sau reprezentant al unor societăţi comerciale, în perioada 2006 – 2011, a pretins suma de 7.280 lei, din care a primit 5.780 lei, de la mai multe persoane pentru a le întocmi şi elibera acte false care să ateste că au fost angajate o anumită perioadă în cadrul acelor societăţi. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Gorj, pe 23 septembrie el fiind deja înregistrat și apoi informațiile postate și pe site-ul instituției. Pe 15 octombrie va fi judecat primul termen.

Membrii familiei Costoiu, pe lista celor mai căutați infractori

Pe numele Cameliei (Mateiescu) Costoiu a fost emis și un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de parchet, privind pe inculpata Mateiescu Camelia, trimisă în judecată prin rechizitoriul parchetului nr. 187/P/2011 din 13.09.2013 pentru săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 C.pen. , cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi art. 290 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., totul cu aplic. art. 33-34 C.pen. Dispune arestarea inculpatei Mateiescu Camelia, judecată pentru infracţiunile de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul nr. 7483/95/2013 al Tribunalului Gorj, pe durata judecării cauzei penale, până la revocarea, încetarea sau înlocuirea măsurii. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică din 18.09.2013 la Tribunalul Gorj”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj. Soții Angel și Maria Claudia Costoiu sunt pe lista celor mai căutați infractori încă din vara lui 2011. De atunci, nimeni nu mai știe nimic de ei.

Frații Costoiu, fost viceprimar și fost consilier local-maeștri ai înșelăciunilor

Fostul viceprimar al comunei Prigoria, Angel Costoiu, și soția acestuia, Maria Claudia, sunt fugiți din țară după ce s-a descoperit că aceștia au înșelat statul cu miliarde de lei vechi prin încasarea de subvenții pentru angajări fictive. Aceștia sunt printre cei mai căutați infractori de către poliție, după ce au efectuat angajări fictive de persoane la societăţile comerciale pe care le administrau, obţinând în mod fraudulos de la AJOFM Gorj subvenţii, ajutoare de şomaj, indemnizaţii pentru creşterea copilului, producând un prejudiciu bugetului asigurărilor sociale şi asigurărilor de şomaj în valoare de aproximativ 800.000 de lei. Ilegalitățile comise de soții Costoiu au fost comise și de Camelia Mateiescu Costoiu, în aceea perioadă consilier local al CL Albeni și administrator al unei firme. „Firma administrată de Camelia Mateiescu ne-a adus un prejudiciu de 435.044 de lei, care s-a creat pentru 20 de persoane. Firma a beneficiat de anumite subvenții pentru persoane angajate fictive. Procesul este pe rol”, a declarat Anamaria Niculescu, director adjunct al AJOFM Gorj.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad