Soții Lupulescu și doi angajați ai DSV, trimiși în judecată!


• Au prejudiciat bugetul statului cu peste 1,8 milioane lei

Soții Lupulescu, afaceriștii patroni ai SC Lexi Star, au fost trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală. În același dosar, au mai fost trimiși în judecată și doi angajați ai DSV Gorj, Ana Guță și Dumitru Firiza. Cele două inculpate se află în arest preventiv încă din noiembrie anul trecut.

 

Casele familiei Lupulescu, puse sub sechestru   

„În vederea asigurării recuperării prejudiciului creat bugetului de stat, prin ordonanţa din data de 9 iulie 2012 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a două imobile (clădiri) aparţinând inculpatei Lupulescu Maria, situate în municipiul Târgu-Jiu, cu suprafeţe construite de 499, respectiv 268 mp”, se spune într-un comunicat al Parchetului Gorj.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a afaceristei Maria Lupulescu pentru comiterea în formă continuată a infracţiunilor de evaziune fiscală şi pedepsite cu închisoarea de la 4 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, a mai fost trimis în judecată Ana Guţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală (pedepsită cu închisoarea de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi) şi fals intelectual, pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Prin acelaşi rechizitoriu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, inculpaţii Dumitru Firiza, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual. Afaceristul Alexandru Săndel Lupulescu, patronul Lexi Star, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, pedepsită cu închisoarea de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi,  şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave, pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Soții Lupulescu au prejudiciat bugetul statului cu peste 1,8 milioane lei

Maria Lupulescu, în calitate de administrator al unei societăţii comerciale Lexi Star din Târgu-Jiu, în perioada 13.04.2010-10.04.2012, nu a evidenţiat în contabilitate toate veniturile realizate din vânzarea produselor din carne şi preparate din carne, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul consolidat al statului cu suma de 1.334.868 lei (sumă mai mare de 100.000 de euro în echivalentul monedei naţionale – n.red.), pentru care a întocmit în fals sau a folosit documente falsificate de alte persoane ce atestau distrugerea sau livrarea către diverse persoane juridice, în vederea corectării soldului scriptic în balanţa lunii martie 2012, până la valoarea „0”, alterând în acest mod actele contabile în scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor cu suma menţionată mai sus. Patronul Lexi Star, Săndel Lupulescu, în calitate de administrator, în perioada 09.07.2009-12.04.2010, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, nu a evidenţiat în contabilitate toate veniturile realizate din vânzarea produselor din carne şi preparate din carne, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul consolidat al statului cu suma de 52.514 lei. Acelaşi inculpat şi-a însuşit şi a folosit în interes personal suma de 1.486.000 lei, pe care a împrumutat-o în numele societăţii comerciale administrate, conform contractului autentificat din data de 31.03.2010, de la învinuitul Niculescu Cristian-Petrişor şi martora N.R.

Angajații DSV i-au ajutat pe soții Lupulescu să încalce legea

Angajata Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, Ana Guţă, în calitate de medic veterinar în cadrul instituției mai sus amintite, a întocmit în fals nota de inspecţie nr. 123/03.06.2011, prin care se constata în mod fictiv alterarea a 20 de tone de carne şi preparate din carne şi pe care a înmânat-o Mariei Lupulescu în vederea diminuării stocului scriptic al societăţii până la valoarea „0”, ajutând-o astfel să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul statului cu suma de 76.648 lei, prin alterarea actelor contabile ale societăţii comerciale. Alt angajat al DSV Gorj a fost și el trimis în judecată: Dumitru Firiza, în calitate de medic veterinar în cadrul DSV Gorj, a întocmit în numele medicului veterinar Diaconu Gheorghe Valeriu, certificatele sanitar-veterinare în care se menţiona fictiv „carne şi produse din carne ce nu sunt destinate consumului uman” în cantitate de 44 tone, respectiv 41 tone, înscrisuri pe care le-a înmânat Mariei Lupulescu în vederea diminuării stocului scriptic al societăţii până la valoarea „0”, ajutând-o astfel să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul statului cu suma de 332.868 lei, prin alterarea actelor contabile ale societăţii comerciale.


Categoria: Eveniment

Tags: , , , , , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dandan says:

    deci,daca exista Dzeu,,,baietii si fetitele,, intra la bulau,si ajung cu picioarele pe pamint! Din icre negru,…fasole batuta! Dale d.ne sa iese cind iese tata!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad