„Sper să mai aducem 3-4 jucători”

După despărţirea de Nistor şi în ciuda transferurilor operate în această vară, banca tehnică de la Pandurii şi-a stabilit acum noua prioritate: echipa gorjeană are urgent nevoie de alte întăriri.

Nevoit să meargă deocamdată pe două fronturi cu Pandurii – cupe europene şi campionat, Cristi Pustai s-a izbit deja de o problemă: starea de oboseală din rândul elevilor săi. Din păcate însă, nevoit să apeleze la rezerve, Pustai a constatat că nivelul cantitativ nu este corespondent cu cel calitativ, soluţiile venite de pe bancă fiind sub valoarea titularilor. Ca urmare, tehnicianul pandurilor a început să caute soluţii… din afară! În acelaşi timp, Pustai pare să accepte şi varianta vânzării de jucători, în condiţiile în care îi sunt aduşi alţii: „Vom încerca să mai îmbunătățim lotul, mai ales că va pleca și Dan Nistor. Dacă merge așa, pleacă unul, aducem trei! Pentru că sper să mai aducem 3-4 jucători… Am discutat deja despre aducerea unor noi jucători. A venit deja un jucător în probe și care probabil va rămâne, mai sunt doi care vor veni luni. Dacă mai pierdem jucători, dacă mergem pe algoritmul pierdem unul, aducem doi și ne mai rămân și bani», atunci e bine!” Singura problemă legată de întăriri rămâne aceea că, în cupele europene, cei care vor veni nu vor avea drept de joc: „Ne mișcăm, dar nu-i putem trece, din păcate, pe lista UEFA, sunt doar pentru campionat”, precizează antrenorul pandurilor.

Deranj mare în bandă

Din câte se pare, cele mai mari probleme pentru Cristi Pustai sunt legate de capitolul mijlocaşi de bandă. Şi asta pentru că rezervele avute în acest moment la dispoziţie au dezamăgit în mare parte în debutul de sezon: „La ora asta e foarte greu în bandă. Avem Brata, avem Buleică, avem Ciucur, trei jucători care n-au dat randament și satisfacție prea mari. Ne-am pus speranțe în Brata, Buleică și Ciucur, pentru că pe ei i-am avut… Erau jucătorii noștri, i-am avut împrumutați, am tot sperat că vor veni cu dorință, cu ambiție, cu tinerețea lor, doar că nu a fost aşa. Ciucur e pe alocuri aproape de ce vreau eu, dar ceilalți doi, mai deloc… Să sperăm că ce vom aduce vor fi jucători de bandă și, în sistemul 4-2-3-1, vom reuși să-l înlocuim pe Nistor”, dezvăluie tehnicianul pandurilor.

În aşteptarea pauzei

Având deja trasat un obiectiv de performanţă în sezonul 2013-2014, antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai, pare să-şi pună mari speranţe în lotul său. Tehnicianul crede că odată cu transferurile care vor fi perfectate în perioada imediat următoare, Pandurii va avea liber la rezultate dintre cele mai bune. „Eu nu cred că nu suntem acum o echipă competitivă. Ba zic că suntem. Atunci când ai 9-10 jucători de calitate și reușești să-ți îmbunătățești și lotul, veți vedea mai bine că suntem o echipă competitivă”, apreciază Pustai. Pe de altă parte, tehnicianul pandurilor aşteaptă cu nerăbdare pauza oficială din Liga I, de peste două săptămâni. Totuşi, până atunci, Pustai speră ca gruparea de fotbal gorjeană să redevină o echipă de actualitate: „Până în etapa a șasea, când vine pauza de campionat, o să ne revenim. Aș fi preferat ca acest meci cu Astra să nu-l fi jucat acum, ci mai târziu. Dar nu sunt foarte supărat, am avut momente în care am arătat bine. Jocul îmi dă speranțe. Mai avem doar acel meci de la Chiajna, care este și el foarte, foarte greu. Vine după o dublă cu o echipă mare, care joacă într-un campionat mare”.

Răduţ, dorit din nou la Târgu Jiu

Una dintre soluţiile avute la dispoziţie de Cristi Pustai în sezonul trecut, în linia mediană, a fost stelistul Mihai Răduţ. Confruntat în acest moment cu lipsa unui mijlocaş polivalent, dar şi ţinând cont de faptul că Răduţ nu prea se regăseşte în schema lui Laurenţiu Reghecampf, antrenorul pandurilor ia în calcul o revenire a jucătorului în vârstă de 23 de ani la Târgu Jiu. „Poate fi și Răduț o variantă. Dacă-l aveam pe Răduț, mai putea fi și Eric înlocuit sau putea să joace în bandă. Putea fi și o concurență sau să fie o schimbare bună în unele meciuri. Am înțeles că sunt începute discuțiile pentru Răduț, dar până unde se întind, nu pot spune. Ceva trebuie să vină de la Steaua, adică la renunțarea lor. Noi nu ne putem permite să mergem să cumpărăm jucători de la Steaua. Dacă ni-l dă Steaua sub formă de împrumut, ne bucurăm!”, spune Pustai.

Nevoi… şi în atac!

O altă problemă a pandurilor, pusă pe tapet de tehnicianul Cristi Pustai, o constituie aceea a atacului, acolo unde Matulevicius este unica soluţie viabilă pe acest debut de sezon. Iar faptul că lituanianul a fost nevoit să joace din trei în trei zile a adus o inerentă stare de oboseală pentru acesta, reliefată şi în ultimul meci pierdut de Pandurii în campionat (cu Astra). Pustai caută acum o soluţie din afară pentru a asigura „dublura” lui Matulevicius. „Mai avem nevoie și de un vârf de atac. Matulevicius a avut un program încărcat, cu plecarea la națională direct de la Piatra Neamț. Şi acolo l-am schimbat pentru că era obosit. Am convenit că va vorbi cu antrenorul să joace doar 45 de minute, așa cum a mai făcut și cu alți jucători, dar s-a întors cu 90 de minute jucate la mijlocul săptămânii și este singurul vârf pe care-l avem, din păcate. Nici Adrovic nu a venit cu niciun plus, ca să te poți baza că pe el când îl schimbi pe Matulevicius”, crede Pustai. Cert este că între timp a apărut deja o primă variantă de transfer pentru ofensiva pandurilor: „Pesic este un atacant pe care încă nu l-am văzut. Are 21 de ani și vine dintr-un campionat slab. Nu cred că este o soluție extraordinară, dar era bine dacă-l aveam…”, susţine Cristi Pustai.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad