Stângă: „Prefer o creştere uşoară şi sigură decât să apară oscilaţii în joc”

Ovidiu Stângă a analizat la rece evoluţia echipei în partida cu UTA, a făcut consideraţii asupra situaţiei din sânul lotului alb-albastru şi a realizat un preview al jocului cu Motru, în cadrul unei emisiuni la Oltenia3TV.

Ovidiu Stângă a prezentat concluziile sale după jocul de sâmbătă: „Partida cu UTA a fost una dificilă. Ştiam că nu au apărarea bună, dar de la mijloc în sus au jucat foarte bine, şi-au creat ocazii. Am fost conştient că nu va fi un meci uşor. Noi ne creăm ocazii din faze fixe, şuturi de la distanţă, dar nu şi din acţiuni construite. Avem nevoie de omogenizare, de relaţii de joc. Când l-am schimbat pe Scarlat, care nu mai putea, punându-l în locul lui pe Adi Ionescu, pentru că nu mai aveam fundaş central pe bancă, am căzut tactic. Sin şi Ferfelea au jucat a doua oară împreună, e greu să ajungem în câteva săptămâni la faze spectacol pe care le fac echipele mari. Continuitatea grupului poate să aducă limpezime în joc. De la o zi la alta îi văd mai încrezători pe băieţi, dar trebuie o creştere uşoară şi sigură decât să apară oscilaţii în joc”.

„Mi-e teamă de cum vom aborda noi jocul, nu de adversar”

Antrenorul Universităţii consideră că inspiraţia sa va conta mai mult odată cu revenirea jucătorilor suspendaţi: „În opinia mea, am avut un rol pozitiv în grup, dar m-a ajutat şi valoarea lotului, care a crescut odată cu venirea lui Curelea şi Ferfelea. După ce vor reveni Pleşan și Dragalina, va fi mai multă presiune şi pe mine, vom avea mai mulţi jucători pe post, ţine de inspiraţia mea pe cine aleg”. Despre adversarul de sâmbătă, antrenorul Craiovei a spus: „Motru este o echipă agresivă, grea, care nu a cedat uşor puncte şi teren. Singurul lucru de care mă tem: cum abordăm jocul, nu mi-e teamă de adversar”.

 

Stângă, despre Dragu: Este un jucător care s-a apucat târziu de fotbal, la 16-17 ani, din ce am înţeles după o discuţie cu el. Încerc să-l ajut cât pot. Într-un fotbal puternic nu ar fi avut nicio şansă probabil, dar la noi, unde e un nivel scăzut la centrele de copii şi juniori, e alta povestea.

Stângă, despre Curelea: Ceea ce face Curelea la antrenamente nu vezi la mulţi fotbalişti, când va fi sută la sută apt, sunt convins că va avea reuşite şi în meciurile oficiale.

Stângă, despre Ousmane Gueye: Marchează meci de meci la echipa a doua şi trebuie să gestioneze foarte bine situaţia de acum. Am fost şi eu jucător şi înţeleg ce simte că nu este promovat repede la prima echipă, dar va sosi şi vremea lui.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad