Staţiunea Băile Herculane, preferata Împărătesei Sissi (II)

Cea mai veche staţiune balneară din Europa renaşte în ultimii ani, încercând să redevină la vremurile în care Regele Franz Josef o declara „perla staţiunilor balneare“. În perioada comunismului, staţiunea Băile Herculane era unul din locurile preferate de turiştii care vizitau Vestul ţării. Între timp, localitatea s-a transformat într-o ruină. Totuşi, în prezent, pentru staţiunea emblemă a României, Băile Herculane, sunt în derulare proiecte de reabilitare şi modernizare în valoare de 32 de milioane de euro. Proprietarul Hotelului Roman a investit deja 1 milion de dolari în reabilitarea acestuia şi are planuri pentru investirea a încă trei. La fel de renumite, Hotelurile Diana şi Afrodita au avut nevoie de 10 milioane de euro, dar acum au centre de tratament ultramoderne şi condiţii de lux, la trei stele. Nici hotelurile Domogled şi Dacia n-au fost ocolite de investiţii.

În curând, cel mai mare aquaparc din România

După rezolvarea mai multor litigii în ceea ce priveşte hotelurile de pe Valea Cernei, Nicuşor Vasilescu, primarul din Herculane, a primit toate avizele Ministrului Dezvoltării pentru construirea unui AquaParc. Documentaţia a fost depusă, proiectul a primit finanţarea de la centru, numai că, pe final, lucrurile s-au complicat. „Lucrările ar fi trebuit să înceapă deja, însă ANRSC a ajuns în posesia unor contestaţii, din partea firmelor care au participat la licitaţie. Proiectul însă, subliniez, nu este blocat! Răspunsul vine în câteva zile, ceea ce înseamnă că ne putem apuca de lucru”, a declarat primarul oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, cel care a primit încrederea oamenilor să mai ducă la capăt un mandat. Acesta preconizează că, în ciuda contestaţiilor, proiectul va demara în această vară. Cum termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni, adică vara următoare, el a fost prelungit, dar, dacă Guvernul ar debloca finanţarea, la vară turiştii din întreaga ţară vor putea profita de cel mai mare parc acvatic din România, amplasat în Perla Banatului.

Fără drumuri în Ungaria

Proiectul este menit să aducă un profit de un milion de euro pe an staţiunii. „Ceea ce pot să spun este că vor fi 750 de locuri în interior şi 850 în afară“, a declarat Nicuşor Vasilescu. Administraţia locală este convinsă că ANRSC va debloca lucrările, astfel că, locuitorii judeţului abia aşteaptă să facă economie la benzină şi să nu mai fie obligaţi să bată drumurile până în Ungaria. Conform datelor preliminare, în viitorul AquaParc din Băile Herculane se va intra pe bază de card. Aici vor beneficia de mai multe servicii, incluse în preţ, iar la ieşire se vor plăti cheltuielile extra. Locul va fi pe Platoul Coronini, iar administraţia spune că întâlnirile anuale ale adepţilor MISA nu vor fi afectate.

Bază Wellnes de ultimă generaţie la Hotel Diana

Dacă n-aţi apucat vara aceasta să bifaţi nici măcar câteva zile desprinse de realitate, stresul de la muncă şi grijile cotidiene, nu e încă timpul pierdut! O baie revigorantă în piscină, urmată de un masaj de relaxare şi o plimbare la poalele muntelui sunt motive suficiente să vă faceţi bagajele chiar acum pentru o destinaţie care le are pe toate: Hotelul Diana din Băile Herculane. Uitaţi de stresul şi oboseala de drum lung, cheltuiţi pentru distracţie banii de avion! Vacanţa perfectă sau o escapadă spontană de weekend sunt acum mai aproape ca niciodată. Amplasat chiar în centrul staţiunii de pe Valea Cernei, Hotelul Diana face parte din complexele care au trecut printr-o reabilitare completă, proces care l-a transformat într-o oază de lux, confort şi relaxare.

Proprietăţile milenare ale apei termale întâlnesc aparatura modernă

După ample lucrări de modernizare, Diana se laudă cu un centru modern de Spa & Wellness, care include o piscină interioară cu apă termală, saună, baie de aburi, jacuzzi, o sală de sport şi un salon de înfrumuseţare. Proprietăţile recunoscute de peste 2000 de ani ale apei termale sunt acum la îndemâna oricui doreşte să se bucure de beneficiile care au atras de-a lungul timpului turişti din toată lumea. Mai ales pentru că acum sunt puse în valoare la maximum de aparatura de ultimă generaţie a bazei de tratament din incinta hotelului. Garanţia că nu vă veţi întoarce acasă doar mai odihniţi şi binedispuşi, ci şi mai sănătoşi v-o dă personalul medical, care vă stă la dispoziţie pentru tratamente de întreţinere sau anti-îmbătrânire, ameliorarea afecţiunilor reumatismale, ale sistemului nervos periferic, ale aparatului respirator sau ochilor, tratarea bolilor digestive, afecţiunilor ginecologice, diabetului zaharat sau obezităţii. Centrul de tratament este dotat cu aparate moderne, pentru servicii complete: consultaţii medicale, electroterapie, hidroterapie, masoterapie, kinetoterapie, geriatrie şi cosmetică geriatrică.

Confort în camere, delicii în farfurie

Pentru repaos, vă puteţi caza într-una dintre cele 220 de camere cochete, mobilate elegant şi modern. Fiecare este dotată cu balcon, minibar, televizor şi baie proprie cu toate utilităţile. Pentru ca experienţa gastronomică să fie de asemenea una deosebită, Hotelul Diana vă invită la mic dejun, prânz sau cină într-unul dintre cele două saloane restaurant. În funcţie de preferinţe sau dispoziţie, puteţi lua masa în atmosfera liniştită a decorului clasic din primul restaurant sau puteţi opta pentru ambianţa rustică a celui de-al doilea. Indiferent de alegere, vă veţi bucura de o diversitate gastronomică naţională şi internaţională, vinotecă şi o servire ireproşabilă.

Tratat ca un rege!

Vreţi mai mult de atât, doriţi să adormiţi vegheaţi de statuia lui Hercules? Atunci vă recomandăm un loc unde sunteţi „tratat ca un rege!”, pentru că acesta este sloganul Hotelului Ferdinand, cel care poartă numele regelui reunificator al României Mari. Străjuit de maiestuoasa statuie a lui Hercules din Băile Herculane, la poalele munţilor, departe de aglomeraţia cotidiană, Hotel Ferdinand „este un mic colţ de rai în care confortul, eleganţa şi buna dispoziție şi-au dat mâna”. Baza de tratament & SPA a Hotelului Ferdinand oferă turiştilor atât posibilitatea de a se bucura de izvoarele termale vestite ale staţiunii Băile Herculane, cât şi proceduri medicale menite de a ameliora, înlătura stresul, de a recăpătata energia şi a redescoperi frumuseţea. Desigur, există sute de alte hoteluri şi pensiuni, aproape 50 dintre ele grupate în Asociaţia de Turism Băile Herculane, care au un dispecerat comun de cazare, în funcţie de dorinţe: clasic, bussines, off road, moto or bicke, ecologic, tradiţional sau de clasificare. O mâncare foarte bună găsiţi la Pensiunea Calipso, chiar în centrul nou al oraşului, Parcul UGSR, iar patronii sunt destul de deschişi la negociatul tarifelor. Dacă doriţi mâncare eco, vă recomandăm Casa Ecologică, chiar pe DN 6, iar dacă aţi venit cu rulota, aveţi zonă de parking pentru rulote la numai 100 de m de Casa Ecologică, tot pe DN 6. Grota Haiducilor este complet renovată, doar că acolo meniul este de cinci stele, iar pentru doritorii de cort şi campare, zona 7 Izvoare oferă absolut totul în materie!

Coadă şi aglomeraţie la apă plată

Ce poate fi mai bun într-o zi cu caniculă decât o gură de apă rece şi pură? Şi unde mai pui că aceasta este şi pe gratis şi din abundenţă pentru toată lumea! Câteva sute de oameni vin zilnic la izvorul de apă plată de la Băile Herculane pentru a-şi umple gratis bidoanele cu apă plată. Pe canicula de afară, oamenii spun că nu este remediu mai bun decât această apă rece şi pură de la izvorul Domogled. Zilnic câteva sute de persoane aşteaptă răbdători la coadă, cu sticle şi bidoane în mână, pentru a pleca cu câţiva zeci de litri de apă minerală acasă. Societatea Naţională a Apelor Minerale a amenajat în apropierea Primăriei o fântână cu apă minerală din sursa Domoglet. Extrem de renumită, apa de la Băile Herculane este căutată de foarte mulţi turişti. Mulţi oameni vin chiar de la 100 de kilometri înarmaţi cu bidoane mari pentru a se aproviziona cu apă. Cei mai fideli consumatori sunt din Turnu Severin, Orşova sau Mehadia, dar sunt şi oameni care vin o dată pe săptămână chiar din Reşiţa sau de la Timişoara, pentru a pleca acasă cu maşina plină cu bidoane de apă minerală.

www.historia.ro

Categoria: Mistere

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad