Strategia energetică, realizată de o firmă specializată

Proiectul de strategie energetică naţională va fi realizat de o firmă selectată prin licitaţie la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, aceasta urmând să asigure „un punct de vedere neutru”, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunțat presa centrală. „Scoatem la licitaţie strategia energetică, pregătim caietul de sarcini. Va fi orientată spre piaţă, nu numai spre producţie, cum era precedenta”, a afirmat Niţă, într-o conferinţă, relatează Mediafax.

Ministrul a mai spus că optează pentru licitaţie pentru că vrea o strategie care să nu fie sub nicio formă „apanajul cuiva, al unui grup sau al unei singure persoane”. „Licitaţia va fi undeva la sfârşitul lui august sau începutul lui septembrie. O scot la licitaţie pentru că vreau un punct de vedere neutru”, a mai spus Niţă. Precedenta strategie energetică a României, realizată pentru perioada 2007-2020, este depăşită, multe date nemaifiind corelate cu evoluţia pieţei energetice.

Categoria: Politică

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad