Stres la Finanțe! Pregătiri pentru concedieri la DGFP Gorj

Zeci de salariaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj ar putea rămâne fără loc de muncă în urma reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Atât salariații cât și liderii de sindicat sunt îngrijorați. Lista cu preavizele nominale va fi făcută cunoscută astăzi.

Emoții mari și stres pentru sute de angajați ai finanțelor din județul Gorj. În cursul zilei de ieri, marți, de la București, au fost aduse la sediul instituției cele 260 de preavize nominale. Şi asta pentru că Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice din judeţe au fost desfiinţate, iar în locul lor au fost înfiinţate opt structuri regionale. Guvernul a aprobat cele opt sedii în care vor funcţiona administraţiile financiare regionale care au luat locul fostelor structuri ale direcţiilor finanţelor publice. Acestea vor funcţiona la Braşov, Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Cluj, Galaţi şi Craiova. Potrivit sindicaliștilor de la noi din județ, cei 260 de angajați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Gorj ale căror posturi se desființează potrivit schemei de reorganizare vor avea posibilitatea să opteze pentru alte 200 de posturi din noua schemă, dar mai rămân aproximativ 50 de persoane care, teoretic, au posibilitatea să opteze pentru posturile vacante pe alte regiuni sau București. Chiar și Răzvan Petcu, care este lider sindical și îi reprezintă pe salariații Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Gorj, este îngrijorat de situație și nu are certitudinea că toți cei 50 de angajați își vor găsi un loc în sistem. „Teoretic, repet teoretic, acești aproximativ 50 de angajați ar trebui să își găsească un loc de muncă în altă parte, dar tot în sistem, alt județ de exemplu. Posturile care vor fi vacante pe fiecare regiune în parte vor fi publicate pe site-ul nostru www.mfinante.ro Abia după ce va fi publicată această listă, oamenii vor ști ce posturi sunt vacante și pe ce vor putea să își depună dosarele. Dacă vor fi doi sau mai mulți candidați pe un loc, se va organiza concurs. Noi nu avem nici un fel de criteriu de disponibilizare/reorganizare”, a spus Răzvan Petcu, lider sindical.

Oamenii sunt bulversați

Despre reorganizarea sistemului se vorbește de ceva vreme și angajații din DGFP Gorj sunt bulversați de la primirea veștilor legate de reorganizare. Oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă, nu știu cum se va rezolva situația în care au ajuns. „Eu cred și sper să aibă șanse reale de angajare, mai ales că vorbim despre oameni care au datorii, greutăți, familii de întreținut, unii sunt unici întreținători, fiecare are problemele sale. Situaţia este destul de incertă şi creează disensiuni în rândul colegilor. Nimănui nu îi este uşor să treacă aşa peste această reorganizare. În prezent, în Gorj avem un total de 455 de angajați, din ei făcând parte și cei 260 de viitori angajați ce vor primi preaviz. Este o situație ingrată. Mă tem, da, că ar putea rămâne fără loc de muncă, pentru ei, dar și pentru mine ar fi rău, dramatic chiar dacă un om singur om ar rămâne fără loc de muncă”, a mai adăugat Răzvan Petcu. Singura bază legală în care se iau decizii este Legea 188 privind statutul funcționarilor publici, angajații DGFP Gorj nu au contract colectiv de muncă.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad