Sucul de sfeclă roșie – miracolul detoxifiant şi antioxidant al toamnei

Sucul de sfeclă roşie abundă în vitamine precum B1, B2, B3, C şi acid folic. Descoperă care sunt beneficiile sucului de sfeclă roşie şi ce proprietăţi remarcabile are!

Poate fi consumat de oricine

Sucul de sfeclă roşie poate fi consumat cu încredere de oricine şi este recomandat chiar şi atleţilor şi celor care lucrează în condiţii dificile. El contribuie la îmbunătăţirea activităţii fizice, atenuând efectele negative ale exerciţiilor fizice asupra corpului. În plus, sucul de sfeclă roşie stimulează sistemul imunitar, crescând capacitatea de rezistenţă a organismului în fața diverselor boli. Sucul de sfeclă roşie contribuie la curăţarea intestinelor. Sfecla roşie era folosită încă din perioada romanilor ca tratament pentru febră şi constipaţie, dar o regăsim întrebuinţată şi în Evul Mediu ca remediu în bolile digestiei şi ale sângelui. Proprietăţile remarcabile ale sfeclei roşii se datorează în special şi pigmentului colorat pe care îl conţine: betalaina, un antioxidant puternic, cu un rol puternic în detoxifiere.

La ce ajută

Mai mult, anumite cercetări recomandă betalaina ca având şi proprietăţi anticancer. În schimb, betacianina conţinută în sucul de sfeclă roşie contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului. Pe de altă parte, sucul de sfeclă roşie ajuta la vindecarea gutei, a bolilor rinichilor şi a vezicii biliare. Sucul de sfeclă roşie ajuta şi la scăderea nivelului de homocisteină şi la scăderea serului din colesterol. Sucul de sfeclă roşie conţine o serie de compuşi nutritivi şi minerale precum magneziu, fosfor, sodium, potasiu şi calciu, dar şi cupru, seleniu, zinc, fier şi mangan. Sărurile de magneziu, potasiu şi sodiu acţionează benefic asupra sistemului vascular circulator. La rândul său, magneziul împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

Abundă în vitamine  preţioase

De asemenea, minunatul suc de sfeclă roşie abundă în vitamine precum B1, B2 , B3, C şi acid folic. Sucul de sfeclă roşie conţine şi fitochimicale precum aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular. Sucul de sfeclă roşie este cunoscut pentru efectul său de scădere a tensiunii arteriale şi, prin urmare, şi în prevenirea atacurilor de inimă şi a problemelor cardiovasculare. Dacă aveţi astfel de probleme, într-o oră de la consumarea sa, îi puteţi constata efectele. Potasiul pe care îl conţine sucul de sfeclă roşie ajută la întărirea muşchiului inimii, fiind implicat totodată în procesele fiziologice ale organismului. Mai mult, conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra, o ceaşcă de suc de sfeclă pe zi a contribuit semnificativ la scăderea tensiunii arteriale în cazul pacienţilor cu hipertensiune. Sucul de sfeclă roşie conţine şi iod, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra glandei tiroidei. Totodată, sucul de sfeclă roşie este folosit şi în tratarea tromboflebitei. Datorită conţinutului bogat de fier, sucul de sfeclă roşie este recomandat şi celor care se confruntă cu anemie sau cu un nivel scăzut al hemoglobinei.

www.garbo.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad