„Suntem vicecampionii României, asta ne obligă…”

Tehnicianul Pandurilor, Cristi Pustai, face o scurtă analiză post Oţelul şi ante Hapoel, iar constatările principalului de pe banca gorjeană sunt încurajatoare.

La capătul unei partide  dificile, Pandurii s-au impus în extremis în faţa Oţelului, iar Cristi Pustai aproape a jubilat. Mai ales în condiţiile în care tehnicianul echipei gorjene şi-a menajat mare parte din titulari înaintea returului „european” cu Hapoel Tel Aviv: „A fost un meci greu, frumos pentru noi, pentru că s-a terminat cu bine. Ne-am propus să odihnim câţiva jucători, jucasem 5 jocuri într-un interval scurt de timp. Am zis să dăm încredere şi altor jucători, era normal să le vină rândul să joace. Însă nu sunt la ritmul de joc, în cele cinci meciuri am folosit un alt nucleu de jucători. Acum am odihnit şase jucători, ne-am asumat riscul şi ne-a ieşit bine. Trei jucători s-au odihnit total şi alţi trei să joace mai puţin. Sunt bucuros că am marcat din fază fixă, e important şi pentru moralul echipei”, declară Pustai.

O doză suplimentară de încredere

Rezultatul consemnat în runda cu numărul 3 a Ligii I asigură astfel o doză serioasă de încredere pentru Pandurii înaintea manşei secunde cu Hapoel Tel Aviv din turul III preliminar al Europa League. Venind din postura de vicecampioni ai României, pandurii par să fi (re)confirmat acum şi în faţa tehnicianul Cristi Pustai: „Este important că am câştigat. A dat încredere jucătorilor, asta îţi dă dovada că echipa are siguranţă şi încredere. Suntem vicecampionii României, asta ne obligă şi trebuie să vedem şi valoare. Suntem o echipă puternică, bună, şi cu Oţelul am crezut în şansa noastră. Oţelul ne-a pus mari probleme, a deschis scorul şi chiar dacă am arătat dovadă de momente slăbiciuni, am reuşit să revenim”.

Dedic victoria spectatorilor, suporterilor şi tuturor celor care cred că ne calificăm la Tel Aviv. Şi la duşmani…
Marin Condescu, preşedinte C.A. Pandurii Târgu Jiu

Condescu: „Nu mai luăm bătaie în toamna asta!”

Ultimele rezultate înregistrate de trupa lui Pustai pe acest debut de sezon, culminate cu succesul de duminică seară în faţa Oţelului Galaţi par să fi aprins o doză neaşteptată de optimism în sânul conducerii de la Pandurii. Preşedintele C.A. al clubului de fotbal gorjean, Marin Condescu, crede că Nistor and Co. pot câştiga chiar şi atunci când nu joacă la toată capacitatea. „Dacă am bătut în meciul ăsta înseamnă că nu mai luăm bătaie în toamna asta. Pentru că nu am făcut un meci nemaipomenit, am încercat să aplicăm acea strategie de care am vorbit, să fim mai odihniţi pentru meciul de la Tel Aviv, iar până la urmă ne-a reuşit. Dacă ne luăm după proverbe, echipele bune câştigă şi când joacă rău. Cristi a înţeles, am jucat fără 6-7 titulari, eu zic că ne-am descurcat bine mai ales că pe benzi nu am avut niciunul dintre titulari. Dar rezervele, cum le ziceţi dumneavoastră, au jucat acum un meci cu miză şi să nu uităm că tot ei au fost vicecampioni ai României, cu ei am câştigat.”, susţine Condescu.

Din nou, regrete pentru Badea…

La finalul partidei de duminică seară, atmosfera din tabăra pandurilor era una extrem de destinsă ca urmare a succesului înregistrat în faţa Oţelului. Nu la fel se putea spune însă, despre adversarii echipei gorjene, tehnicianul Ionuţ Badea fiind extrem de dezamăgit: „Rămânem cu regretul că nu am câştigat, deşi puteam să ne impunem. A fost o partidă foarte plăcută ochiului, un meci deschis, aşa cum mă aşteptam să fie. Pandurii este o echipă bună a Ligii 1, cu o dinamică pe fază ofensivă deosebită. Am luat goluri din două faze fixe. Din păcate pentru noi, deşi am condus meciul, nu am câştigat. Probabil a fost influenţat jocul şi de patriotismul local al lui Teo Crăciunescu dar şi de căderile mai puţin sau nu reale ale lui Eric. A fost o situaţie de off-side la 1-1 sancţionată. Sunt momente care influenţează şi munca noastră. În multe momente am fi meritat să câştigăm.”, a mărturisit fostul antrenor al pandurilor.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad