SURSE: Cine vânează funcţia lui Ciurel

Funcţia managerului CEO este vânată în momentul de faţă de oameni din interiorul administraţiei. Cel puţin aşa susţin surse din sistem, care mai precizează că oameni numiţi recent în funcţii chiar prin decizia actualului Directorat şi cu avizul Consiliului de Supraveghere aşteaptă doar „momentul propice” pentru a-i lua locul managerului Laurenţiu Ciurel.

În presa locală s-a mai vehiculat ideea schimbării actualului şef al CEO, numai că aceasta a fost respinsă vehement de politicienii puterii. În culise însă, după cum arată sursele, scaunul de manager al Complexului Energetic Oltenia este în continuare o ţintă pentru „oportuniştii de carieră”. Numai că, în acest caz, legislaţia este cea care barează accesul diverșilor aspiranți la o funcţie ocupată în baza OG 109 din 2011.

În cercuri influente

Pentru prima dată, surse din domeniu vehiculează şi numele celui care îşi dorea cel mai mult să devină managerul acestei companii, indicând că ar fi vorba despre actualul şef al SE Turceni, Corneliu Diţescu. Acesta este descris ca „un om care se înţelege foarte bine cu toate partidele” şi care „se învârte” prin „centrele de influenţă politică şi economică”. Cu toate acestea, nu poate fi luată în discuţie schimbarea managerului CEO, Laurenţiu Ciurel, dat fiind simplu fapt că acesta este singurul care a trecut prin selecţia firmei de recrutare.

„O funcţie prea măruntă”

În mediul energetic este binecunoscută nemulţumirea directorului sucursalei CEO de la Turceni, că ocupă „o funcţie prea măruntă pentru pretenţiile sale”. Sursele dau ca sigură înscrierea lui Corneliu Diţescu în cursa pentru Directorat şi, mai exact, pentru divizia energetică a CE Oltenia. Numai că şi aici ar fi o problemă, în sensul că procedura de semnare a contractului cu firma de recrutare Kienbaum s-a încurcat între Departamentul pentru Energie şi Ministerul Economiei. Amintim că ceilalţi patru membri ai Directoratului CE Oltenia vor fi selectaţi (aşa cum a fost şi Laurenţiu Ciurel) de firma specializată în recrutarea personalului de conducere în companiile de stat, în conformitate cu prevederile OG 109/2011.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad