Sute de comercianți de carne, verificați de poliție

Poliţia Română a coordonat, în perioada 25-26 septembrie, o acţiune la nivel naţional, pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a fraudelor intracomunitare în domeniul importurilor şi comercializării de carne şi produse din carne congelate.

Astfel, la nivelul judeţului Gorj, în urma activităţilor, a fost constatată o infracţiune şi confiscate peste 530 de kg de mărfuri a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate. Controalele au vizat descoperirea ilegalităţilor comise cu ocazia efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse pe teritoriul României. Poliţiştii gorjeni au verificat 211 societăţi comerciale, fiind constatată o infracţiune de evaziune fiscală. Au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 54.000 lei. Prejudiciul total cauzat prin aceste ilegalităţi a fost estimat la 21.000 de lei. „S-a avut în vedere identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt a IPJ Gorj.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad