Sute de controale în industria panificației gorjene

Continuând acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, în perioada 14-20 septembrie, la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat peste 200 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice, fiind verificate şi peste 220 de mijloace de transport.

Au fost constatate 3 infracţiuni la legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, fiind aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 44 la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în valoare totală de peste 140.000 lei. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 5.000 lei.  Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o verificare  la o societate comercială din Târgu-Jiu, ocazie cu care s-a constatat faptul că agentul economic distribuia produsele de panificaţie la mai multe societăţi de pe raza judeţului, utilizând pentru transport documente justificative, editate electronic, care, după livrarea produselor, erau distruse şi şterse din contabilitate. În cauză s-a procedat la efectuarea unei percheziţii în mediul  informatic, fiind identificate mai multe fişiere ce conţineau date referitoare la facturi neevidenţiate în contabilitate, emise în cursul anului 2013.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad