Sute de elevi de clasa a XII-a susțin corigențele

Peste 5.000 de absolvenți ai clasei a XII-a au susținut în vara aceasta examenul de Bacalaureat, doar 57,54% dintre aceștia reușind să obțină un punctaj suficient de mare pentru a promova examenul. Există însă, foarte mulți elevi care deși s-au înscris în vederea susținerii Bacalaureatului nu s-au prezentat la probele examenului și astfel au fost eliminați, dar există și sute de elevi care nu s-au putut înscrie pentru că nu au reușit să promoveze clasa a XII-a.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, la nivelul județului aproximativ 400 de elevi de clasa a XII-a nu au reușit să intre în examenul de Bacalaureat pentru că au rămas corigenți. Aceștia vor mai avea o șansă să susțină examenul în sesiunea din toamnă, dar pentru a face acest lucru elevii trebuie să treacă peste corigențele pe care le vor susține astăzi și mâine.

Sesiunea de toamnă începe pe 19 august

Probele din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013 vor debuta în data de 19 august, atunci când este programată să se desfășoare proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În perioada 20-21 august vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională ale candidaţilor, urmând ca în perioada 22-23 august să se desfăşoare proba de evaluare a competenţelor digitale.
Probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului vor începe pe data de 26 august, cu proba la Limba și literatura română. Această probă va fi urmată de proba obligatorie a profilului (pe data de 28 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării, care se va desfășura pe data de 30 august.
Elevii vor afla primele rezultate ale sesiunii din toamnă a Bacalaureatului pe data de 2 septembrie, până la orele 12.00. Cei care vor fi nemulțumiți de rezultatele primite vor putea depune contestație în aceeași zi, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 5 septembrie atât în centrele de examinare, cât și pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Șase centre de examinare

Elevii vor susţine probele în şase centre de examen. Patru dintre ele sunt la Târgu-Jiu, iar celelalte la Colegiul Tehnic Motru, acolo unde vor da Bacalaureatul 372 de candidaţi, absolvenţi ai următoarelor instituţii de învăţământ – Colegiul Tehnic Motru (298), Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru (7), Liceul Tehnologic Tismana (35) şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani (32) – și la centrul de la Liceul Tehnologic Turceni, vor susţine examenul de Bacalaureat 387 de candidaţi: 253 de la Liceul Tehnologic Turceni, 76 de la Liceul Tehnologic Bîlteni şi 58 de la Colegiul Tehnic Mătăsari. În municipiul Târgu-Jiu vor fi patru centre de examinare: la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu vor susţine probele 348 de candidaţi. Centrul de examen numărul patru a fost stabilit la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. Aici sunt arondaţi 331 de candidaţi. La centrul de examen stabilit la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu-Jiu vor susţine probele 368 de candidaţi, iar alți 399 de candidaţi vor da Bacalaureatul în centrul de examen stabilit la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad