Sute de elevi încep anul școlar în unități neautorizate

Peste 750 de elevi din județul Gorj vor învăța, și în acest an școlar, în unități școlare neavizate sanitar. 10 școli și 15 grădinițe nu au primit autorizația sanitară, majoritatea fiind din mediul rural.

În județul Gorj sunt 619 unități școlare în care învață peste 59.400 de elevi. Din păcate, nu toate unitățile școlare au primit autorizații sanitare de funcționare, astfel că 10 școli și 15 grădinițe nu au fost autorizate din diverse motive. Potrivit lui Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, la multe școli din mediul rural lipsește apa curentă, astfel că specialiștii nu pot elibera autorizația de funcționare. „Avem 25 de unități școlare neautorizate la această oră, unele dintre ele nu au apă curentă, altele nu au grupuri sanitare corespunzătoare, nu au intrări separate. La Arcani, de exemplu, grădinița funcționează în aceeași clădire cu muzeul și biblioteca; la școlile din Bumbești-Pițic nu există grupuri sanitare corespunzătoare. Majoritatea unităților școlare neautorizate sunt din mediul rural, avem doar trei din orașe, din Bumbești-Jiu, mai precis din sate aparținătoare orașului. În total, vorbim de 25 de unități și 752 de elevi care vor învăța în școli fără autorizație sanitară”, a spus Ion Ișfan, inspectorul școlar general.

Unități neautorizate

În comunele Stejari, Turcinești, Jupânești, Ciuperceni, Drăguțești, Urdari, Căpreni, Godinești, Telești, Arcani, Negomir și Bumbești-Pițic sunt unități care nu au primit avizul favorabil al comisiilor care acordă autorizația sanitară de funcționare.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad