Sute de gorjeni, așteptați la Ziua Recoltei de la Târgu-Jiu

Ziua Recoltei va însemna, ca în fiecare an, distracție și voie bună, dar și sute de comercianți și producători agricoli care își vor prezenta cele mai frumoase produse, cele mai bune preparate precum expoziții de utilaje agricole.

Peste 400 de comercianți și agricultori sunt așteptați să participe duminică, 6 octombrie, în Piața Centrală a municipiului Târgu-Jiu, la manifestările ocazionate de „Ziua Recoltei 2013”. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu-Jiu, evenimentul se va desfășura după următorul program, în intervalul orar 10,00-13,00: expoziţie de produse (legume, fructe, flori), expoziţie de utilaje agricole, demonstraţii realizate de către producătorii specializaţi în: realizarea vinului prin tescuire; scoaterea vinului cu tâlvul; olărit şi încondeiat vase; împletirea coşurilor, cotăriţelor,  împletirea funiilor de ceapă şi usturoi, prezentarea standului – „Cămara gospodarului”, unde vor fi expuse pentru vânzare următoarele produse: murături, compot, gem, zacuscă, zarzavaturi conservate; premierea concursului intitulat „Cel mai frumos stand” se va face pe scena din Piaţa Centrală, cu produse specifice evenimentului. Și anul acesta, la fel cum au fost obișnuiți și în anii trecuți, cei care vor participa la manifestări vor putea degusta din recolta anului. Pe mesele producătorilor, pofticioșii vor găsi sărmăluţe, turtă şi piftii, pui şi purcei la rotisor, cârnăciori. „Duminică, în intervalul orar 10.30-12.00, tot în Piaţa Centrală va avea loc un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Artistic Profesionist «Doina Gorjului». Vom încerca să încingem hore, sperăm că vremea va ține cu noi!”, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad