Sute de școli și grădinițe, nepăzite

Din totalul de 619 unități școlare din Gorj, doar puțin peste 200 sunt păzite sau supravegheate video. Pentru restul se caută soluții.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj au prezentat, la ultima ședință de la Prefectură, situația pazei în unitățile școlare. Astfel, 148 de școli sunt supravegheate cu camere video, 39 au pază proprie și alte câteva au pază mixtă. Făcând un total, rezultă că doar puțin peste 200 de unități școlare din 619 au paza asigurată. Restul elevilor învață în școli nesupravegheate video și nepăzite de paznici. „S-a dispus ca fiecare unitate de învăţământ din judeţul Gorj să fie inclusă în itinerariile de patrulare auto sau pedestră ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, iar patrulele independente sau mixte să fie prezente în zona şcolilor. Echipajele de poliţie şi jandarmi vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, având misiunea să supravegheze şi traseele de deplasare a elevilor”, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj. Cu ocazia deschiderii noului an școlar, la nivelul județului Gorj vor acționa peste 340 de polițiști și zeci de jandarmi și polițiști locali. Fiecare școală din municipiul Târgu-Jiu va avea câte un polițist desemnat care va organiza în aceste unități acțiuni de prevenire.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad