Sute de șoferi, sancționați de polițiști

În perioada 23-24 august, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la rutieră, cu sprijinul celor de la ordine publică, au desfăşurat acţiuni punctuale pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

La nivelul judeţului Gorj, în urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat peste 240 de sancţiuni contravenţionale, ca urmare a neregulilor constatate. De asemenea, faţă de 14 de conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, din totalul sancţiunilor aplicate, 210 au fost pentru viteză. Au fost reţinute 14 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, dintre care 9 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h faţă de viteza legal admisă. Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. „Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad