Tabără gratuită de jurnalism, teatru de improvizație și film

Tinerii gorjeni au ocazia să participe în această vară la o tabără de jurnalism, teatru de improvizație și film gratuită, organizată de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Ministerul Tineretului şi Sportului, Banat Media şi Studioul Regional de Radio România Reşiţa. Tabăra se va desfășura la Centrul de Agrement Râul Alb, județul Caraș-Severin, în perioada 8-14 august, iar participanții, 90 la număr, vor fi selectați pe baza formularului de candidatură.

Pentru tinerii selectaţi pentru a participa la această tabără, organizatorii vor asigura cheltuielile de cazare şi masă, participanţii urmând a suporta cheltuielile de transport până la Centrul de agrement Râul Alb. În cadrul școlii de vară, tinerii vor participa la ateliere de jurnalism, de teatru de improvizație și ateliere de film de scurt metraj.
La atelierul de jurnalism, tinerii selecționați pentru acest departament vor realiza jurnalul zilnic al taberei (în format radiofonic), banca de imagini şi interviuri, micro-cursuri de iniţiere în mass-media, precum şi organizarea de activităţi artistice şi „mini evenimente” (concursuri, audiţii muzicale, expoziţii, seri de filme, întâlniri cu personalităţi locale etc.).

Încurajaţi să-şi depăşească limitele

Atelierul de teatru urmăreşte să îi facă pe participanți să îşi depăşească anumite limite, să conştientizeze avantajele unei bune funcţionări în echipă şi să le dezvolte imaginaţia, spontaneitatea şi creativitatea. Participanții vor înțelege diferența între „a auzi” şi „a asculta”, vor fi stimulați să nu se prefacă, să răspundă şi să acţioneze după ce ascultă cu atenţie. Improvizaţia este atât de eficientă pentru că nu implică niciun plan, nici o agendă ascunsă a nimănui. Nu le spune nimeni participanţilor ce să facă, cum să facă, nu-i judecă nimeni, nu există greşeli, ci doar propuneri acceptate şi duse mai departe până în punctul unde apare soluţia. Alături de actorii-lectori, participanţii la acest atelier vor descoperi cât de importantă este echipa în care lucrează, îşi vor antrena capacitatea de a se adapta secundă de secundă unor situaţii neprevăzute, îşi vor exersa spontaneitatea şi imaginaţia.

Vor învăţa reţeta unui film

Atelierul de film de scurt metraj va familiariza participanții ce vor opta pentru acest atelier cu ce înseamnă rețeta unui film: scenariul, regia, actorul, decorul, imaginea, sunetul. Vor învăța despre „poveste” ca primul instrument al cinematografului, despre genuri de film, fiecare având un limbaj specific ce va fi definit și analizat pe parcursul acestui atelier.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad